Veste incredibilă din partea lui Alexandru Rafila! Un medicament dă rezultate excepționale contra coronavirus


Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a dat o veste incredibilă, despre un medicament care poate combate noul coronavirus.


In articol:

Profesorul Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, a mărturisit că suntem aproape de găsirea unui tratament pentru combaterea infecției cu coronavirus, la nivel mondial.

Citeste si: Ultima oră! S-a descoperit un nou simptom de coronavirus și este extrem de grav, îți afectează cel mai important organ

Mai mult de 100 pacienți din numeroase țări, au fost tratați cu un medicament american, Remdesivir, și s-au vindecat, deși aveau forme destul de grave de coronavirus.

Vestea incredibilă a lui Alexandru Rafila- ce medicament poate combate noul coronavirus

Citeste si: Alexandru Rafila, semnal de alarmă pentru România: ”După o astfel de decizie, nu va mai exista nimic!”

veste incredibilă, alexandru rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, medicament, coronavirus
veste incredibilă, alexandru rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, medicament, coronavirus

„Compania producătoare a acestui medicament, din SUA, a dat publicității primele cifre oficiale legate de un studiu clinic avansat pe care-l desfășoară la nivel mondial.

În acest studiu sunt înrolați 4.000 de pacienți din diverse țări din lume. Majoritatea sunt cu forme grave. Deci 2400 au forme grave și 1600 au forme medii. Rezultatele pe care le-a difuzat compania producătoare, Gilead, vin din Chicago, iar din cei 113 pacienți cu forme grave s-au vindecat 111.

Au fost 2 decese, dar restul, care erau cu o formă gravă, au fost vindecați. După două-trei zile de tratament, starea pacienților s-a îmbunătățit atât de mult încât au putut să părăsească secțiile de terapie intensivă și majoritatea au părășit și spitalele după o săptămână, într-o stare de sănătate bună, ceea ce arată că e vorba de o moleculă care e eficace. La sfârșitul acestui studiu sper să putem să participăm și noi pentru că am făcut eforturi să includem România pe lista țărilor care vor testa acest medicament.

Studiul se numește Solidarity și e coordonat de Organizația Mondială a Sănătății. Suntem într-o fază avansată ca să aplicăm cu succes, sper, și să avem acces pentru unii pacienți din România la aces medicament inovativ. Sper, de asemenea, ca la sfârșitul acestei perioade, care nu e foarte îndepărtată, acest medicament să obțină autorizația din partea autorităților americane și, ulterior, din partea autorităților de reglementare din alte țări și, în special, din UE, care ne interesează pe noi în mod deosebit”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Marcel Vela, mesaj de susținere pentru români în noaptea de Înviere: „Lucrurile mărețe nu au fost niciodată ușor de realizat”


Abonează-te pe

Citește și:

În plină pandemie de coronavirus, un alt virus amenință România. Medicii sunt în alertă

Dezvăluiri ȘOCANTE despre Andreea Marin! Riscă să fie CONCEDIATĂ de TVR

Ultima oră! S-a descoperit un nou simptom de coronavirus și este extrem de grav, îți afectează cel mai important organ

Marcel Vela, mesaj de susținere pentru români în noaptea de Înviere: „Lucrurile mărețe nu au fost niciodată ușor de realizat”

Raed Arafat face anunțul momentului. România se pregătește de vârful epidemiei

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Adela Popescu, probleme cu sarcina? Ce a declarat vedeta?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri