Ai mereu gura uscată? Boala care cauzează afecţiunea şi riscurile la care eşti supusă

Ai mereu gura uscată? Boala care cauzează afecţiunea şi riscurile la care eşti supusă
Ai mereu gura uscată? Boala care cauzează afecţiunea şi riscurile la care eşti supusă

Sindromul de gură uscată apare atunci când producţia de salivă este insuficientă pentru a menţine o hidratare optimă a cavităţii bucale. Află cum se manifestă şi care sunt cauzele principale.

Cauze şi factori de risc

Sindromul de gură uscată se manifestă atunci când producţia de salivă scade drastic şi este foarte important să cunoşti principalele cauze. Dacă înveţi să gestionezi factorii de risc vei putea reduce simptomele neplăcute şi vei îmbunătăţi igiena orală.

Iată care sunt principalii factori care pot determina această afecţiune:

1. Medicamentele
Antidepresivele, tratamentele pentru hipertensiunea arterială sau cele pentru diminuarea anxietăţii pot avea drept efect secundar xerostomia. De asemenea, antihistaminicele, decongestionantele, medicamentele care previn spasmele musculare sau analgezicele pot avea acelaşi efect negativ.

2. Înaintarea în vârstă
Odată cu trecerea anilor este probabil să aibă loc o diminuare a producţiei de salivă datorită unui meniu deficitar sau a altor probleme de sănătate. Maladia Alzheimer este în general asociată cu sindromul de gură uscată.

citeste continuarea pe pagiana urmatoare >>>

 Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Cin’ sa fie oare? Vedete de top, pregatite de un proiect TV urias, si-au dat intalnire astazi la Kanal D sa puna tara la cale!

WOW! Cum arăta Gabriela Cristea, acum 20 de ani! Înaltă, slabă, cu fuste mini, făcea furori. Imagini BOMBĂ

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la Veşnicie". Este doliu în lumea filmului românesc! Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani

Apel umanitar! Vlăduţ suferă de o boală gravă şi are nevoie de ajutorul tău

Ileana Badiu, duminica aceasta, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Breaking news despre Florin Piersic!


Cookies