Afecţiuni ale sânilor: de la nodulii inofensivi la cancerul mamar


Structura sânului femeii este remarcabilă şi complexă. În cea mai mare parte, sânul unei femei este format din ţesut gras şi conjunctiv. Aceste ţesuturi alcătuiesc o reţea de vase de sânge şi de glande producătoare de lapte, numite lobuli.

Bolile sânilor

Afecţiunile sânilor merg de la tumefierea şi sensibilitatea neconfortabilă, dar inofensivă, a sânilor, de care suferă multe femei înainte de menstruaţie, până la cancerul mamar.

Sensibilitatea şi tumefierea premenstruală

Semne şi simptome:

Tumefierea sânilor

Noduli mamari

Disconfort la nivelul sânilor

În timpul fiecărui ciclu menstrua pot apărea schimbări temporare ale sânilor. Aşa cum pereţii uterului se îngroaşă în fiecare lună pregătind o posibilă sarcină, sânii dezvoltă noi celule în glandele şi canalele lor, pregătindu-i pentru alăptare. Astfel, în săptămâna dinaintea menstruaţiei sau mai înainte, sânii devin mai mari. Uneori, aceasta este cauza sensibilităţii şi disconfortului sânilor.

Mărirea sânilor este unul din simptomele sindromului premenstrual (PMS). Nu se cunoaşte cauza acestui sindrom, dar poate fi legată de schimbările hormonale care au loc la sfârşitul ciclului menstrual.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Citește și:

Avea un neg sub pleoapa dreaptă, dar nu l-a scos timp de câteva ZECI de ani! E oribil ce s-a întâmplat în momentul în care doctorul a înfipt bisturiul

Ce i-a făcut un preot fetiţei sale de 5 ani pentru a-i verifica virginitatea! Gesturile părintelui te vor şoca. A folosit cele mai josnice metode

Rodia, un fruct miraculos, cu beneficii extraordinare in sezonul rece

Cura de slăbire cu apă: cât poţi slăbi în 7 zile, care sunt beneficiile pentru sănătate şi posibilele reacţii adverse

Păpușa Ken a devenit… Barbie! Transformarea incredibilă a lui Rodrigo Alves! Imagini uluitoare!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Alexandra de la Puterea Dragostei, acuzată că-şi neglijează fetiţa! "A spus că o să cheme Protecţia Copilului"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri