Această vitamină scade riscul de CANCER. Când e indicat să o iei şi unde se găseşte

Această vitamină scade riscul de CANCER. Când e indicat să o iei şi unde se găseşte
Această vitamină scade riscul de CANCER. Când e indicat să o iei şi unde se găseşte

Ştim cu toţii câte beneficii are vitamina D, că susţine sistemul muscular şi osos şi protejează împotriva afecţiunilor respiratorii şi neurologice.

Conform unui studiu recent s-a demonstrat faptul că vitamina D ajută chiar şi la scăderea riscului de cancer, cu până la 20%. Se recomandă să includem vitamina D în rutina noastră, mai ales în perioada octombrie-aprilie, atunci când nu putem primi doza necesară de la soare.

Vitamina D joacă un rol extrem de important în viaţa noastră deoarece fixează calciul în oase, ne ajută să slăbim, ţine la distanţă diabetul şi chiar depresia.

Acest studiu pune pentru prima dată în balanţă legătura dintre vitamina D şi „boala secolului”, cancerul. Acest studiu amplu a fost realizat de Centrul Naţional pentru studierea cancerului, din Tokyo, Japonia.

Specialiştii au recoltat probe de sânge de la un număr de aproximativ 30.000 de oameni care au vârsta cuprinsă între 40 şi 69 de ani. Toate datele au fost analizate, iar rezultatul a demonstrat faptul că persoanele care aveau doza optimă de vitamina D aveau cu 20% mai puţine şanse de a se îmbolnăvi de cancer.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Nu-l bagi în seamă pentru că nu doare! Cum afli dacă ai ficatul bolnav

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies