Această vitamină scade riscul de CANCER. Când e indicat să o iei şi unde se găseşte

Această vitamină scade riscul de CANCER. Când e indicat să o iei şi unde se găseşte
Această vitamină scade riscul de CANCER. Când e indicat să o iei şi unde se găseşte

Ştim cu toţii câte beneficii are vitamina D, că susţine sistemul muscular şi osos şi protejează împotriva afecţiunilor respiratorii şi neurologice.

Conform unui studiu recent s-a demonstrat faptul că vitamina D ajută chiar şi la scăderea riscului de cancer, cu până la 20%. Se recomandă să includem vitamina D în rutina noastră, mai ales în perioada octombrie-aprilie, atunci când nu putem primi doza necesară de la soare.

Vitamina D joacă un rol extrem de important în viaţa noastră deoarece fixează calciul în oase, ne ajută să slăbim, ţine la distanţă diabetul şi chiar depresia.

Acest studiu pune pentru prima dată în balanţă legătura dintre vitamina D şi „boala secolului”, cancerul. Acest studiu amplu a fost realizat de Centrul Naţional pentru studierea cancerului, din Tokyo, Japonia.

Specialiştii au recoltat probe de sânge de la un număr de aproximativ 30.000 de oameni care au vârsta cuprinsă între 40 şi 69 de ani. Toate datele au fost analizate, iar rezultatul a demonstrat faptul că persoanele care aveau doza optimă de vitamina D aveau cu 20% mai puţine şanse de a se îmbolnăvi de cancer.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Nu-l bagi în seamă pentru că nu doare! Cum afli dacă ai ficatul bolnav

4 zodii care își găsesc MAREA DRAGOSTE până la finalul lunii iunie 2024. Pasiunea își face loc în viața lor, vor avea o vară de neuitat

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Cum va arată nunta lui Theo Rose și Anghel Damian: ”Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru”

Sfatul zilei din 20 iunie 2024. O zodie are multă energie

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies