Nu-l bagi în seamă pentru că nu doare! Cum afli dacă ai ficatul bolnav

Nu-l bagi în seamă pentru că nu doare! Cum afli dacă ai ficatul bolnav
Nu-l bagi în seamă pentru că nu doare! Cum afli dacă ai ficatul bolnav

Pentru că nu doare, nici nu prea-l băgăm în seamă. Şi, în caz că e bolnav, nu ne dăm seama. Aflăm cum se simte ficatul abia în urma unei consultaţii detaliate, care include şi analize de sânge. De multe ori, e cam târziu când depistăm ficatul bolnav.

Cum se testează funcţiile hepatice

Mergi la medic pentru un control de rutină şi, când colo, te trezeşti, în cel mai fericit caz, cu avertismente serioase din partea medicului. De fapt, starea sănătăţii tale ţi-ar fi putut da de bănuit că suferi de ceva, dar nimic nu te-ar fi dus cu gândul tocmai la ficat.

Aşa e acest organ intern: „mut” şi „secretos”.

Nu dă niciun semn, până când e atât de bolnav, că nici nu se prea mai poate face mare lucru. Iată de ce este imperios necesar să-l mai verifici, din când în când, mai ales dacă te numeri printre persoanele predispuse la afecţiuni hepatice.

Un nivel al colesterolului crescut e un semnal de alarmă. Dacă mai ai şi kilograme în plus, lucrezi în mediu toxic, consumi alcool, alimente „nesănătoase” sau iei regulat medicamente, anticoncepţionale, suplimente alimentare, riscul îmbolnăvirii ficatului e mult mai crescut.

La fel se întâmplă şi în cazul celor care au avut hepatită, icter sau al bolnavilor de diabet. Prin urmare, un set de analize potrivite, te pot scăpa de griji.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Elena Băsescu face dezvăluiri din familie. „Tatăl meu nu s-a băgat niciodată”

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Mărturii din iad! Omul care l-a văzut pe Diavol! A fost declarat mort! După 13 ore s-a trezit în morgă: „Eram ateu convins. O putere mi-a spus: Şi acum, urmează-mă!”

Ștefania, afectată de conversațiile bulversante care au apărut în mediul online despre Cosmin! „S-ar părea că ar avea pe cineva afară!” Iată cum a reacționat concurentul și ce controverse s-au iscat în Casa iubirii

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies