Nu-l bagi în seamă pentru că nu doare! Cum afli dacă ai ficatul bolnav

Nu-l bagi în seamă pentru că nu doare! Cum afli dacă ai ficatul bolnav
Nu-l bagi în seamă pentru că nu doare! Cum afli dacă ai ficatul bolnav

Pentru că nu doare, nici nu prea-l băgăm în seamă. Şi, în caz că e bolnav, nu ne dăm seama. Aflăm cum se simte ficatul abia în urma unei consultaţii detaliate, care include şi analize de sânge. De multe ori, e cam târziu când depistăm ficatul bolnav.

Cum se testează funcţiile hepatice

Mergi la medic pentru un control de rutină şi, când colo, te trezeşti, în cel mai fericit caz, cu avertismente serioase din partea medicului. De fapt, starea sănătăţii tale ţi-ar fi putut da de bănuit că suferi de ceva, dar nimic nu te-ar fi dus cu gândul tocmai la ficat.

Aşa e acest organ intern: „mut” şi „secretos”.

Nu dă niciun semn, până când e atât de bolnav, că nici nu se prea mai poate face mare lucru. Iată de ce este imperios necesar să-l mai verifici, din când în când, mai ales dacă te numeri printre persoanele predispuse la afecţiuni hepatice.

Un nivel al colesterolului crescut e un semnal de alarmă. Dacă mai ai şi kilograme în plus, lucrezi în mediu toxic, consumi alcool, alimente „nesănătoase” sau iei regulat medicamente, anticoncepţionale, suplimente alimentare, riscul îmbolnăvirii ficatului e mult mai crescut.

La fel se întâmplă şi în cazul celor care au avut hepatită, icter sau al bolnavilor de diabet. Prin urmare, un set de analize potrivite, te pot scăpa de griji.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Elena Băsescu face dezvăluiri din familie. „Tatăl meu nu s-a băgat niciodată”

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Mărturii din iad! Omul care l-a văzut pe Diavol! A fost declarat mort! După 13 ore s-a trezit în morgă: „Eram ateu convins. O putere mi-a spus: Şi acum, urmează-mă!”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies