A fost descoperită planta care te vindecă de Covid-19


Artemisinină

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga și Institutul Max Planck pentru Cercetări Medicale din Germania au descoperit că substanța pe care o conține o plantă te poate vindeca de coronavirus.


In articol:

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga și Institutul Max Planck pentru Cercetări Medicale din Germania au dovedit că persoanele care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 se pot vindeca cu extract de artemisinină, substanță care se găsește în pelin, o plantă perenă, ierboasă, folosită adesea în tratamentele medicinale.

Rezultatele obținute în urma cercetărilor pe care le-au făcut savanții au fost publicate de de revista științifică Scientific Reports.

Tratarea cu extract de artemisinină este, potrivit cercetătorilor, bună pentru a scăpa de infecțiile cu tulpinile europene ale coronavirusului, respectiv cele din Danemarca și Germania, dar totodată acest extract este eficient și în cazul tulpinii din Wuhan: „În studiul nostru, confirmăm eficacitatea tratamentului pe bază de artemisinină a două tulpini europene a SARS-CoV-2 din Germania și Danemarca, care sunt mai strâns legate de majoritatea tulpinilor SARS-CoV-2 care circulă în întreaga lume decât tulpina originală din Wuhan”, au declarat cercetătorii. 

Citeste si: Florin Cîțu a vorbit despre ce vom avea voie să facem și ce nu de la 1 august: „Nu sunt foarte multe”

Medicamentele sunt accesibile în întreaga lume

Cercetătorii au adus în discuție și faptul că, pe lângă garanția acordată că sunt, fără dar și poate, remediile sunt sigure și nu prezintă niciun fel de pericol în tratarea medicală, medicamentele pe bază de artemisinină sunt și destul de accesibile din punct de vedere financiar. 

Totodată, cercetătorii au mai aflat că substanțele artesunat și artemether, derivate din artemisinină, sunt la fel de eficiente în tratamentul contra infecțiilor provocate de virusul SARS-CoV-2. Aceste două susbtanțe derivate împreună cu artemisinina sunt folosite la momentul actual în tratarea malariei tropicale, o boală foarte des întâlnită în Africa.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță face dezvăluiri despre a treia doză de vaccin! Cu ce aspecte NU este de acord

Pentru a începe demersul în ceea ce privește crearea unui tratament convenabil, care să funcționeze pentru o mare parte din populația planetei, cercetătorii spun că plănuiesc să înceapă cercetările clinice cu artesunat și artemether, derivați ai artemisininei, pentru a descoperi eficiența și rapiditatea cu care aceste substanțe acționează în bătălia împotriva coronavirusului.

 


Abonează-te pe

Citește și:

RUNE: Horoscop 27 septembrie - 3 octombrie 2021. O zodie primeşte veşti bune!

Adevăr șocant despre trecutul Ginei Pistol! Acum s-a aflat totul

Cristian Marinescu, declarații despre relația cu Maria: „Sunt oarecum bulversat...”

CITEȘTE: Cine este ALEXANDRU BREBENOIU noul concurent de la Mireasa, sezonul 4. Topul celor mai frumoase cocarde pentru mire în anul 2021

CITEȘTE: Cine este ION ȘAULESCU, "băiatul rău" de la Mireasa, sezonul 4. Topul celor mai frumoase verighete în anul 2021

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, cine este iubita lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri