8 reguli simple pentru a face niste clatite subtiri si crocante


Daca vrei sa savurezi niste clatite subtiri si crocante, trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

1. Lichidul trebuie sa fie fierbinte, din care vom face aluatul, pentru a imbunatati adezivitatea fainei.

2. Ca sa primeasca frumoase si gustoase, trebuie sa lasam faina cernuta sa stea putin.

3. Sarea si zaharul il punem in conformitate cu reteta, daca e prea mult zahar aluatul se intareste.

4. Daca vom dizolva faina in apa sarata, nu se vorma goluri de aer in aluat.

5. In tava in care vom praji clatite vom presara cu sare, apoi o vom sterge cu un servetel, dupa care vom pune ulei si aluat.

6. Cand intoarcem clatita in tava, aluatul se va rupe, atunci trebuie sa adaugam putina faina si un ou.

7. Pentru a reincalzi clatitele, le acoperim cu o folie si punem in cuptorul preincalzit la 140 grade la nivelul superior timp de 10-15 minute.

8. Nu tot timpul reusim sa mancam la o masa clatitele. A doua zi nu mai arata asa proaspete si gustoase. Pentru a le da prospetime trebuie sa le presuram cu zahar si sa le asezam in patru si sa le asezam in forma unsa cu unt, dupa care le punem in cuptor pe 4-5 minute. În final– delicioase, crocante, caramelizate, clatitele pe masa! Si mai deliciose proaspat coapte.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Botezatu, declarații șoc despre ținuta Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale 2019! Ce a spus designerul despre taiorul și broșa fostului premier!” Nu știu dacă are pe cineva care o îmbracă, nici nu mă interesează” 

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri