7 semne ale unui INFARCT, pe care femeile le ignoră - sunt diferite decât la bărbaţi


În general există semne neaşteptate de infarct la femei, iar acestea sunt diferite de unele semne ale unui infarct la bărbaţi. Un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences indică faptul că femeile au mai multe şanse de a supravieţui unui infarct atunci când sunt tratate de o femeie, care are mai multe şanse să recunoască simptomele unui infarct.


In articol:

Este un moment ideal pentru educaţia în legătură cu acele semne ale unui infarct pe care doar femeile le experimentează, astfel încât, dacă ţi se întâmplă, să poţi apela la un medic.

Dureri ale pieptului, traspiraţii reci, ameţeală, durere în partea de sus a corpului, respiraţie sacadată şi greaţa sunt genul de simptome pe care le poţi asocia cu infarctul la femei şi la bărbaţi.

Pentru femei este posibil ca niciuna să nu se întâmple, susţin unii medici.

Centrul american de prevenţie a bolilor a menţionat faptul că bolile de inimă sunt cauza principală a decesurilor la femeile de peste 35 de ani şi mai în vârstă, din Statele Unite. Dacă nu eşti sigură la ce semne să fii atentă, există unele simptome neaşteptate la femei. Deoarece, cu cât ştii mai multe, cu atât ai mai multe şanse să supravieţuieşti sau să ajuţi pe cineva să supravieţuiască unui infarct.

Iată 7 semne ale unui infarct, pe care toate femeile ar trebui să le cunoască:

1.Încleştarea maxilarului

Deoarece femeile experimentează simptome diferite decât bărbaţii, profesioniştii le înlătură în general grijile. Dacă simţi vreodată durere, disconfort sau o încleştare a maxilarului şi nu ai o problemă medicală care să justifice durerea, acesta poate să fie un semn de infarct.

Dacă ţi se întâmplă, mergi direct la spital.

2.Durere abdominală

Identificarea semnalelor unui infarct la femei poate fi complicată deoarece multe dintre simptome sunt asociate în general cu alţi factori. Totuşi, conform American Heart Association, dacă ai simptome care nu

5.Greaţă, ameţeală şi transpiraţie

Deoarece unele dintre simptomele unui atac de inimă la femei – precum transpiraţie rece, ameţeală şi greaţă – mimează o problemă stomacală, s-ar putea să nu realizezi că simptomele provin de la un infarct.

Dacă aceste simptome survin brusc şi nu au ca şi cauză un virus sau o intoxicaţie alimentară, ar putea să semnalizeze un infarct.

6.Semne ale unui infarct: O senzaţie de strângere în piept

Deşi nu toate femeile simt o durere în piept înainte de un infarct, dacă simţi o durere în piept care pare a fi înima ta, sau dacă simţi că pieptul tău se strânge, trebuie să vezi un medic.

7.Simptome prelungite

Dacă ai avut unul din aceste simptome pentru o perioadă mai lungă de timp, este important să vezi imediat un doctor. Într-un studiu al Şcolii Medicale de la Harvard efectuat pe 500 de persoane care au suferit un infarct, 95% din ele au avut simptome care au persistat înainte ca ele să facă un infarct. Mai mult, femeile tinere sunt în general diagnosticate greşit, deoarece infarcturile nu sunt primul lucru care vine în minte doctorilor pentru femei de 20 sau 30 de ani.

Conform unui studiu publicat în Journal of the American College of Cardiology, femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 55 de ani au mai multe şanse să moară din cauza unui infarct, decât femeile mai în vârstă, deoarece simptomele lor nu sunt identificate imediat ca un infarct, iar acest lucru duce la o întârziere a tratamentului. Dacă istoricul tău medical arată prezenta unor boli cardiace în familie, sau dacă ai simptome care persistă şi nu au o explicaţie, trebuie să efectuezi un control medical cât mai repede.

În timp ce un infarct pare un lucru care nu ţi se poate întâmpla acum, dacă simţi vreunul din simptome, ai încredere în intuiţia ta. Dacă nu te simţi bine, identificarea unui infarct din timp îţi poate salva viaţa.

 


Abonează-te pe

Citește și:

6 simptome ale CANCERULUI DE COLON pe care nu trebuie să le ignori

Iulia Vântur, declarație ȘOC despre Salman Khan! Exclude total orice colaborare

O nouă despărțire în showbiz-ul nostru! Lino Golden și Andra Ghinea nu mai sunt împreună!

Cât de mult s-a îngrășat Diana Dumitrescu în cele 7 luni de sarcină

Theo Rose, din nou infectată cu noul Coronavirus! Cum se simte cântăreața?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Viviana Sposub, declarații neașteptate după ce a intrat în competiția „Bravo, ai stil! Celebrities” „Sunt extenuată...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri