Tot auzi din toate partile: „Esti ceea ce mananci” si nu incape indoiala – alimentatia are o importanta esentiala pentru o buna functionare a organismului.
La fel de importante sunt si regulile privind prepararea mesei si obiceiurile alimentare pe care le pastram peste ani. Este bine sa le formam obiceiuri alimentare sanatoase alor nostri, mai ales copiilor, pentru care parintii sunt modele. Va vom prezenta cateva obiceiuri, care ar trebui introduse inca de astazi in bucatarie.
1. Alege metodele potrivite de preparare a alimentelor
Sunt inca destul de putine persoanele care gatesc la abur sau prajesc fara grasime, fata de cele care aleg metodele traditionale de preparare a alimentelor. Fierberea la abur reprezinta cea mai buna metoda de preparare termica a alimentelor. In acest fel, se reduce la minim pierderea de vitamine si compusi minerali valorosi. In plus, legumele preparate la abur au un gust deosebit si isi pastreaza culoarea frumoasa. Pe langa trecerea la alimentele fierte la abur, merita sa limitam consumul de sare si sa folosim in locul ei plante aromate si condimente care, pe langa aroma minunata pe care o ofera mancarii noastre, ne fac sa ne simtim bine.