5 obiceiuri recomandate pentru gatit


5 obiceiuri recomandate pentru gatit

Tot auzi din toate partile: „Esti ceea ce mananci” si nu incape indoiala – alimentatia are o importanta esentiala pentru o buna functionare a organismului.

La fel de importante sunt si regulile privind prepararea mesei si obiceiurile alimentare pe care le pastram peste ani. Este bine sa le formam obiceiuri alimentare sanatoase alor nostri, mai ales copiilor, pentru care parintii sunt modele. Va vom prezenta cateva obiceiuri, care ar trebui introduse inca de astazi in bucatarie.

1. Alege metodele potrivite de preparare a alimentelor
Sunt inca destul de putine persoanele care gatesc la abur sau prajesc fara grasime, fata de cele care aleg metodele traditionale de preparare a alimentelor.

Fierberea la abur reprezinta cea mai buna metoda de preparare termica a alimentelor. In acest fel, se reduce la minim pierderea de vitamine si compusi minerali valorosi. In plus, legumele preparate la abur au un gust deosebit si isi pastreaza culoarea frumoasa. Pe langa trecerea la alimentele fierte la abur, merita sa limitam consumul de sare si sa folosim in locul ei plante aromate si condimente care, pe langa aroma minunata pe care o ofera mancarii noastre, ne fac sa ne simtim bine.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>


Abonează-te pe

Citește și:

Cea mai usoara reteta de cozonac de post! Reteta veche si delicioasa!

Anunț BOMBĂ! Adela Popescu și Radu Vâlcan au luat o decizie care le va schimba viața

Cea mai gustoasa reteta de sarmale cu orez si stafide, de post!

Prajitura de post cu nuca si gem din 6 ingrediente! Reteta ca la bunica la tara!

Snitele vegetale de soia - cea mai gustoasa reteta de post!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este NAOMI Hedman, iubita lui Florin Ristei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri