5 aspecte pe care să le verifici în pregătirea mașinii pentru iarnă


5 aspecte pe care să le verifici în pregătirea mașinii pentru iarnă

Odată cu venirea sezonului rece, focusul se mută, pentru mulți dintre noi, pe asigurarea confortului din casă; cu alte cuvinte, cu cât mai cald, cu atât mai bine. Însă cel de-al doilea loc în care petrecem, probabil, cel mai mult timp după casă este...mașina.

 Așa că trebuie să facem din pregătirea ei o prioritate pentru noi în sezonul rece- siguranța este singura „tendință” pe care trebuie să o urmăm iarna în relația cu mașina noastră.

Iar pregătirea mașinii pentru iarnă trebuie să înceapă cât mai timpuriu- asigură-te că nu faci aceste verificări (despre care vei citi mai jos) la a doua sau a treia ninsoare. Ți-am pregătit un ghid care să te ajute în pregătirile tale și cu ajutorul căruia să te asiguri că nu omiți niciun pas.

 

Ce verificăm la mașină în sezonul rece?

 

Întâi de toate, cauciucurile

 

Verificarea anvelopelor este cel mai important pas în pregătirea autovehiculului nostru pentru sezonul rece. „Pot merge și iarna cu cauciucurile de vară”- este o afirmație care, din păcate, te poate pune în pericol pe tine și pe cei din jur.

 

Asigură-te că achiziționezi încă din sezonul anterior cauciucuri adecvate pentru iarnă, pentru că materialul acestora este diferit, asigurând o mai bună menținere a controlului. Chiar și cele mai ieftine cauciucuri de iarna noi vor fi mai bune pe timpul rece decât niște cauciucuri de vară ultra-scumpe- ține cont de asta.

 

 

 

 

Substanța antigel

 

Antigelul este substanța care ne păstrează, practic, în siguranță atât motorul, cât și radiatorul. Este important să schimbi substanța antigel conform specificațiilor producătorului- de cele mai multe ori, o dată la doi ani, cel mult. De ce? Motivul este simplu- odată cu trecerea timpului, punctul de înghețare al substanței suferă modificări.

Nu uita să te asiguri că, atunci când vei face verificarea nivelului de lichid, să o faci cu motorul rece.

 

Bateria

 

Un lucru este cert: iarna consumăm mai mult, în general. Atât căldură în casele noastre, cât și mai multe resurse pentru a ne pune în funcțiune mașinile. Ca să meargă corespunzător și sigur și în sezonul rece, mașina noastră are nevoie de o baterie care să funcționeze optim. Știai că iarna bateria mașinii tale poate ajunge să funcționeze și la 40%- 50% din potențialul ei?

 

Asta înseamnă că este slăbită, iar drumurile tale nu vor fi întocmai ușoare. Asigură-te că verifici bateria mașinii suficient de des: începe cu contactele, de cele mai multe ori, acestea sunt vizibil uzate. Apoi, să nu pornești iarna mașina cu radioul pornit, pentru a nu „fura” din puterea bateriei la plecare.

 

Lichidul de parbriz

 

Asigură-te că în vasul dedicat ai lichid de iarnă încă din toamnă, golindu-l pe cel care ți-a rămas de vara (dacă este cazul). Este important să alegi un lichid de parbriz specific pentru iarnă, pentru că acesta nu va îngheța, rezistând până la -20 de grade celsius.

 

 

Frâne și lumini

 

Chiar dacă le-am lăsat la final, aceste aspecte sunt, cu siguranță, vitale în pregătirea mașinii pentru iarnă. Este esențial să verificăm ca sistemul de frânare să funcționeze optim, pentru a nu ne pune pe noi sau pe cei din jur în pericol- verifică frânele chiar la începutul iernii, atunci când ai schimbat cauciucurile cu unele de iarnă sau cu cauciucuri mixte.

 

În ce privește luminile, asigură-te că sunt atât perfect funcționale, cât și reglate corespunzător; reglajul trebuie efectuat încă din toamnă. Asigură-te că farurile sunt curate (va trebui să verifici asta destul de des în sezonul rece).

 

Dacă ai bifat toți pașii de mai sus, felicitări- ești pregătit/ă să mergi la drum cu o mașină care te va păstra în siguranță. Mașinile sunt un soi de carcasă care ne protejează, așa ne place să ne raportăm la ele- însă, pentru că ele să aibă grijă de noi, trebuie, mai întâi, să ne asigurăm că avem noi grijă de ele.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce zodie își îndeplinește marea dorință, în septembrie

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Sonia Argint a divorțat după doar un an de la nuntă: „Viața merge mai departe”

De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul

Decizia radicală luată de Alina Sorescu, în plin proces de divorț: „Am decis să plecăm”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Calendar ortodox 11 august 2022. „Au dus, apoi, sicriul și l-au pus deasupra mormântului lui Radu Vodă"
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri