10 lucruri nebunesti pe care oamenii le credeau despre femei! De ce spuneau ca trupul unei virgine are proprietati vindecatoare


De-a lungul istoriei, femeile au fost defavorizate şi marginalizate, iar opresiunea şi ignoranţa cu care s-au confruntat frizau absurdul de cele mai multe ori. Paradoxal, dar deloc surprinzător, acelaşi lucru era valabil şi în lumea ştiinţifică, iar aşa-zişii experţi în medicină avansau teorii nebuneşti când venea vorba de anatomia femeilor.

 

Cele zece idei despre corpul femeii – pe care vi le prezentăm în cele ce urmează şi în care oamenii obişnuiau să creadă în trecut – sunt atât de bizare, încât astăzi stârnesc râsul.

 

1. Uterul „migrează” prin corp

 

Cele mai vechi texte care susţin această teorie datează din secolele al IV-lea şi al V-lea, asociate cu Hipocrate, părintele medicinii occidentale. Grecii antici credeau că uterul are capacitatea de a se deplasa prin corpul femeii după cum doreşte, cauzând dezechilibre şi chiar boli.

 

„În partea mediană a femeii se află uterul, un viscer femeiesc ce seamănă cu un animal, deoarece se mişcă din propria iniţiativă încoace şi încolo”, se precizează în traducerea unui text medical grec realizată de medicul scoţian Francis Adams în 1856.

 

2. Femeia va naşte copii urâţi dacă este expusă la lucruri urâte

 

În vechime, textele medicale despre sarcină şi naştere erau scrise exclusiv de bărbaţi care nu văzuseră în viaţa lor o naştere. Potrivit unui interviu cu medicul Randi Hutter Epstein, publicat de New York Times, pe vremea când genetica era o necunoscută, oamenii de ştiinţă erau convinşi că, dacă o femeie se uită la lucruri urâte atunci când este însărcinată, ea va da naştere unui copil urât.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare. 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Mariana de la Exatlon, adevărul incredibil despre relaţia cu singurul ei fiu! Vezi de ce fuge tânărul de mama lui! "Nici nu a venit să mă ia de la aeroport când m-am întors de la Exatlon"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri