Luna septembrie este ideala pentru a pune la murat gogonelele. Gustul sarat si chiar usor picant este ideal pentru fripturile din sezonul rece.
Ingrediente:
● 1 kilogram de gogonele,
● 1 lingura de sare mare pentru muraturi,
● 550 de mililitri de apa,
● boabe de mustar,
● boabe de piper,
● 3-4 frunze de visin,
● marar,
● 1 hrean,
● 2 frunze de dafin,
● frunze de telina,
● 1 ardei iute,
● cimbru.
Mod de preparare:
Se pun frunzele de telina, cimbrul, o frunza de dafin, doua frunze de visin, marar, 2-3 bucati de hrean curatat. Apoi, se adauga gogonele si ardeiul iute. Deasupra, se pun frunzele de visin, inca o frunza de dafin si cateva bucati de hrean.
Se pune apa la fiert cu boabe de mustar si de piper, plus o lingura de sare.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro