Vrei sa traiesti mai mult? Include aceste alimente in dieta!

Vrei sa traiesti mai mult? Include aceste alimente in dieta!
Vrei sa traiesti mai mult? Include aceste alimente in dieta!

Daca incluzi aceste alimente in dieta ta zilnica, ai mai putine sanse sa mori devreme, sugereaza un nou studiu.

 

Se pare ca un consum regulat de alimente picante este asociat cu un risc mai mic de moarte ce are drept cauze cancerul, bolile de inima si bolile respiratorii.
Cercetarile anterioare demonstrasera deja beneficiile condimentelor datorita capsaicinei, component activ, acestea incluzand reducerea obezitatii, efectul antioxidant si anti-inflamator si proprietatile anti-cancer.
O echipa internationala de oameni de stiinta a examinat asocierea dintre consumul de alimente picante in dieta zilnica si riscul total si cauzele mortii. La studiu au participat 487375 participanti, cu varste intre 30 si 79 de ani, intre anii 2004 si 2008.
Toti participantii au completat chestionare despre starea generala de sanatate, au fost masurati si au descris consumul de alimente picante, carne rosie, legume si alcool. Participantii cu un istoric de cancer, boli de inima si atac cerebral au fost exclusi din studiu si au fost luati in considerare factori precum varsta, starea civila, nivelul de educatie si
activitatea fizica.
In urmatorii 7 ani de la terminarea studiului au avut loc 20224 decese.
Comparativ cu participantii care au consumat alimente picante mai putin de o data pe saptamana, cei care au consumat alimente picante o data sua de doua ori pe saptamana au avut un risc de moarte mai mic cu 10%. Tot cei care mancat alimente picante de trei, patru, cinci, sase sau sapte ori pe saptamana aveau sanse de deces cu 14% mai mic.
Aceasta asociere a fost valabila atat la barbati, cat si la femei si a fost mai puternica la cei care nu consumau alcool.
Ardeii iuti proaspeti si uscati au fost cei mai folositi de participantii care au mentionat ca mananca saptamanal alimente picante.
Sursa: sciencedaily.com

Se pare ca un consum regulat de alimente picante este asociat cu un risc mai mic de moarte ce are drept cauze cancerul, bolile de inima si bolile respiratorii.



Cercetarile anterioare demonstrasera deja beneficiile condimentelor datorita capsaicinei, component activ, acestea incluzand reducerea obezitatii, efectul antioxidant si anti-inflamator si proprietatile anti-cancer. 

O echipa internationala de oameni de stiinta a examinat asocierea dintre consumul de alimente picante in dieta zilnica si riscul total si cauzele mortii. La studiu au participat 487375 participanti, cu varste intre 30 si 79 de ani, intre anii 2004 si 2008.

Toti participantii au completat chestionare despre starea generala de sanatate, au fost masurati si au descris consumul de alimente picante, carne rosie, legume si alcool.
Participantii cu un istoric de cancer, boli de inima si atac cerebral au fost exclusi din studiu si au fost luati in considerare factori precum varsta, starea civila, nivelul de educatie si activitatea fizica. 

In urmatorii 7 ani de la terminarea studiului au avut loc 20224 decese.

Comparativ cu participantii care au consumat alimente picante mai putin de o data pe saptamana, cei care au consumat alimente picante o data sua de doua ori pe saptamana au avut un risc de moarte mai mic cu 10%.
Tot cei care mancat alimente picante de trei, patru, cinci, sase sau sapte ori pe saptamana aveau sanse de deces cu 14% mai mic.

Aceasta asociere a fost valabila atat la barbati, cat si la femei si a fost mai puternica la cei care nu consumau alcool. 

Ardeii iuti proaspeti si uscati au fost cei mai folositi de participantii care au mentionat ca mananca saptamanal alimente picante. 

Sursa: sciencedaily.com

 

Citește și: Lia începe să plângă din cauza lui Filip și a Corinei: „Îi place că e mai diferită”. Incredibil cum reacționează concurentul de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Sfârșit crunt pentru o mamă, care s-a înfometat până la moarte. Motivul pentru care a ales să facă acest gest de neconceput și ce mesaj a lăsat în urmă: „Îmbrățișați pe toată lumea puțin mai strâns.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu, după ce s-a aflat că se confuntă cu probleme de sănătate! Daniel Pancu, dezvăluiri neașteptate după revederea cu antrenorul: „Am fost surprins…”

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Ce a pățit Simona Trașcă la mall, când s-a dus să mănânce cu iubitul ei. Aceasta a rămas fără cuvinte și a povestit totul: “Atâta răutate gratuită nu are cum să aibă cineva.”

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”. Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în gala de duminică: „E o glumă?”

VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies