Vrei sa traiesti mai mult? Consuma alimente picante!


Alimentele picante, cum ar fi ardeiul iute, contribuie la cresterea longevitatii, datorita capacitatii acestora de a inhiba senzatia de durere, potrivit unui studiu American.

 

Oamenii de stiinta americani de la Universitatea din California au constatat ca inhibarea capacitatii organismului de a simti durere, prin consumul de alimente picante, precum ardeiul iute, favorizeaza longevitatea, informeaza MEDIAFAX, citand dailymail.co.uk.
Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa o serie de experimente pe soareci, in cadrul carora semnalele de durere au fost impiedicate sa ajunga la creier, fapt care le-a prelungit acestora viata.
Astfel, animalele care nu au mai produs proteina responsabila cu simtirea durerii, denumita TRPV1, au avut nu doar “o viata exceptional de lunga”, cu aproximativ 14%, ci si mai sanatoasa. De asemenea, acesti cobai se imbolnaveau mai rar de cancer, iar memoria nu le-a fost afectata atat de mult odata cu inaintarea in varsta.
Totodata, acesti cobai ardeau mai usor caloriile, fara sa faca mai multa miscare ca de obicei, iar metabolismul lor, inclusiv capacitatea de a procesa zaharurile din sange, s-a pastrat la parametri optimi odata cu inaintarea in varsta – fenomen ce ar putea reduce riscul de diabet, potrivit studiului publicat in revista Cell.
“Suntem convinsi ca blocarea acestui receptor al durerii s-ar putea dovedi extrem de utila, nu numai pentru alinarea durerii, ci si pentru promovarea longevitatii si a sanatatii metabolice, mai ales pentru prevenirea diabetului si obezitatii. Pe masura ce imbatranesc, oamenii se confrunta cu o mai mare incidenta a durerii, indicand faptul ca aceasta ar putea declansa procesul de imbatranire”, a declarat cercetatorul Andrew Dillin, de la Universitatea din California.
Animalele supuse experimentului au fost modificate genetic astfel incat sa nu mai produca proteina TRPV1.
Potrivit profesorului Andrew Dillin, ardeiul iute contine capsaicina, un compus care inhiba functionarea TRPV1.
“Consumul regulat de substante care afecteaza proteina TRPV1, cum ar fi capsaicina, ar putea preveni declinul metabolic asociat cu varsta si ar putea favoriza longevitatea”, a explicat cercetatorul american.
În mod alternativ, numeroase medicamente deja existente pe piata, inclusiv analgezicele folosite impotriva migrenelor, afecteaza functionarea proteinei, iar oamenii de stiinta incearca sa dezvolte un medicament care sa previna majoritatea bolilor asociate cu varsta.

Oamenii de stiinta americani de la Universitatea din California au constatat ca inhibarea capacitatii organismului de a simti durere, prin consumul de alimente picante, precum ardeiul iute, favorizeaza longevitatea, informeaza MEDIAFAX, citand dailymail.co.uk.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa o serie de experimente pe soareci, in cadrul carora semnalele de durere au fost impiedicate sa ajunga la creier, fapt care le-a prelungit acestora viata.

Astfel, animalele care nu au mai produs proteina responsabila cu simtirea durerii, denumita TRPV1, au avut nu doar “o viata exceptional de lunga”, cu aproximativ 14%, ci si mai sanatoasa. De asemenea, acesti cobai se imbolnaveau mai rar de cancer, iar memoria nu le-a fost afectata atat de mult odata cu inaintarea in varsta.

Totodata, acesti cobai ardeau mai usor caloriile, fara sa faca mai multa miscare ca de obicei, iar metabolismul lor, inclusiv capacitatea de a procesa zaharurile din sange, s-a pastrat la parametri optimi odata cu inaintarea in varsta – fenomen ce ar putea reduce riscul de diabet, potrivit studiului publicat in revista Cell.

“Suntem convinsi ca blocarea acestui receptor al durerii s-ar putea dovedi extrem de utila, nu numai pentru alinarea durerii, ci si pentru promovarea longevitatii si a sanatatii metabolice, mai ales pentru prevenirea diabetului si obezitatii. Pe masura ce imbatranesc, oamenii se confrunta cu o mai mare incidenta a durerii, indicand faptul ca aceasta ar putea declansa procesul de imbatranire”, a declarat cercetatorul Andrew Dillin, de la Universitatea din California.

Animalele supuse experimentului au fost modificate genetic astfel incat sa nu mai produca proteina TRPV1.

Potrivit profesorului Andrew Dillin, ardeiul iute contine capsaicina, un compus care inhiba functionarea TRPV1.“Consumul regulat de substante care afecteaza proteina TRPV1, cum ar fi capsaicina, ar putea preveni declinul metabolic asociat cu varsta si ar putea favoriza longevitatea”, a explicat cercetatorul american.

În mod alternativ, numeroase medicamente deja existente pe piata, inclusiv analgezicele folosite impotriva migrenelor, afecteaza functionarea proteinei, iar oamenii de stiinta incearca sa dezvolte un medicament care sa previna majoritatea bolilor asociate cu varsta.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Nelu Tătaru, despre restricțiile de sărbători! Anunț de ultimă oră

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Bianca de la Puterea dragostei, apariție neașteptată după vizita la Cluj: „Ești însărcinată?!”

Rețetă tort cu mac și cremă de brânză. E delicios!

Bogdan Mocanu, atingeri interzise cu o bombă-sexy super celebră în România! Solistul iubește din nou?!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul saptamanii

Horoscop rune 30 noiembrie-6 decembrie 2020. Două zodii forțează mâna norocului pe final de an

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri