Bunica Gherghina de pe Tik-Tok a dezvăluit cum prepară ciorba de raci și care sunt ingredientele de care are nevoie.
Pe toată perioada sărbătorilor în care masa de Crăciun a fost plină de bucate din carne, bunica Gherghina vine cu o rețetă a ciorbei draci, preparată exact așa ca în copilărie.
„În timp ce fierb legumele, curățăm ardeii de semințe.” Rețeta ciorbei de raci a bunicii Gherghina de pe Tik-Tok!
Ingrediente:
- ceapă
- ardei
- făină
- morcovi
- zeamă de vară
- sare
- suc de roșii
- pătrunjel
- ulei
Bunica Gherghina a dezvăluit, pas cu pas, cum prepară ciorba de raci și cum
Cum prepară bunica Gherghina umplutura pentru ardeii din ciorbă
Bunica Gherghina a explicat și care este umplutura cu care vor fi puși la fiert ardei în ciorbă. Pentru acest lucru aveți nevoie de o ceapă călită și de o cană de făină, iar după ce coca este gata, umpleți ardeii pe care îi puneți peste ciorbă, apoi mai adăugați două linguri de ulei și gustați ciorba pentru a vedea de ce ingrediente mai aveți nevoie, roșii sau sare. După ce este gata, adăugați pe deasupra pătrunjel după gust, iar ciorba este gata pentru a fi servită. „După ce am pus zeama de varză și roșiile, punem două căni de 250 ml. de apă. Am pus două cepe mari cu trei linguri de ulei, am înmuiam ceapa și punem o cană de 250 gr. de făină. Ceapa călită e pentru umplut racii. Din zeama ciorbei punem peste cocă. Cu coca din tigaie umplem ardeii. Punem racii în ciorbă. După ce am pus racii la fiert, punem două linguri de ulei. Gustați ciorba și faceți după gust. Ciorbica s-a terminat și punem și pătrunjelul.”, a mai spus bunica Gherghina.