Românii pot beneficia de noi vouchere sociale, în 2023. Cine va primi suma de bani


Scumpirile din ultima perioadă au făcut ca traiul românilor să fie din ce în ce mai dificil. Cei care au veniturile foarte mici reușesc cu greu să aibă o viață decentă, din cauza prețurilor uriașe. De aceea, statul român încearcă să vină cu cât mai mule soluții, pentru sprijinirea cetățenilor.


In articol:

În următoarea perioadă, o anumită categorie de români ar putea avea o surpriză, deoarece vor putea primi un ajutor financiar suplimentar.

Noi tichete sociale anul viitor

tichete de masa 2023

Românii vor puttea beneficia de noi ajutoare

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: O nouă tranșă de bani, în luna septembrie. Cine sunt românii care vor beneficia de aceste sume

 Anul acesta, anumiți români au beneficiat de vouchere sociale, în valoare de 250 de lei, pe care le primeau o dată la două luni. Beneficiarii erau persoane cu venit mai mic de 1.500 de lei pe lună. După ce românii au fost mulțumiți de această procedură, autoritățile iau în calcul o decizie similară, pentru anul ce urmează.

În prezent, există un proiect de lege care vizează persoanele cu venit mai mic de 1.600 de lei. Așadar, aceștia ar putea primi vouchere sociale, care să le asigure un venit de până la 2.200 de lei. Cu toate acestea, sprijinul nu ar fi lunar, sau la două luni, cum este în cazul proiectului prezent, ci doar o dată pe an. Această lege nu a fost aprobată încă, însă ar putea fi aprobată cât de curând.
Cheltuielile vor fi calculate, astfel încât să poată fi incluse în bugetul României pentru anul 2023.

Ce se întâmplă cu proiectul „Sprijin pentru România”

vouchere sociale romania

Ce categorie de români va beneficia de ajutor

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Statul oferă 500 de lei pentru elevi. Aceștia își vor putea achiziționa rechizite și haine

Actualul proiect în desfășurare, „Sprijin pentru România”, ar putea să se dezvolte și în anul 2023. Așadar, se discută ca și în anii următori, românii cu venituri mai mici de 1.500 de lei pe lună, să primească vochere sociale, în valoare de 250 de lei, o dată la două luni. Cu toate acestea, beneficiarii sunt obligați să respecte anumite reguli cu privire la cheltuirea banilor. Spre exemplu, este interzisă achiziționarea băuturilor alcoolice sau a țigărilor, cu voucherele sociale. În cazul în care va fi votată în continuare această inițiativă, bugetul României va asigura jumătate din suma totală. De asemenea, fondurile europene sunt implicate în acest proiect, deoarece cealaltă jumătate din banii necesari, va fi asigurată de fondurile europene.

Citeste si: Care este noua perioadă care se adaugă la vechimea în muncă. Ce trebuie să știe românii despre noua ordonanță


Abonează-te pe

Citește și:

,,Boli virale nu ne poate da”. Părul de pisică se depune pe ficat sau pe plămâni?

Cum să te epilezi acasă?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum sa achizitionezi in mod inteligent o masina rulata ?

Cele mai comune servicii pe care le ofera firmele de pompe funebre

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Ar trebui să-i fie jenă.” Anamaria Prodan, cea mai importantă victorie în instanță! Dorința impresarei a fost împlinită
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri