Cele mai comune servicii pe care le ofera firmele de pompe funebre


Cele mai comune servicii pe care le ofera firmele de pompe funebre

A apela la o firmă de pompe funebre în cazul încetării din viață a cuiva drag nu mai este demult ceva ieșit din comun, ci o normalitate.


In articol:

Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi nu cunoaștem deloc care sunt serviciile de care putem avea parte în acest caz.

Este și normal, pentru că este în firea omului să se țină deoparte de tot ceea ce nu îi face plăcere, iar decesul cuiva drag nu este un moment peste care să poți trece cu ușurință. De aceea, pentru a fi măcar puțin pregătit pentru când te vei confrunta cu o astfel de situație, am decis să îți prezentăm, pe scurt, care sunt cele mai comune servicii oferite de firmele de pompe funebre.

 

Obținerea ajutorului de înmormântare

 

Știi și tu prea bine cum stă treaba cu birocrația la noi în țară. Multe hârtii de plimbat între ghișee, timpi de așteptare foarte mari, mai mereu se găsește câte un funcționar care să îți spună că lipsește ceva și multe altele. Da, cu siguranță știi cum e! Dar, atunci când vine vorba despre obținerea ajutorului de înmormântare în cazul decesului cuiva drag, parcă nu mai ai deloc răbdare să treci prin tot acest proces.

Și, nici timpul nu este în avantajul tău, vrei să îți iei un ultim rămas bun așa cum se cuvine. Aici intervine ajutorul dat de angajații firmei de pompe funebre cu care colaborezi. De aceea, este important să precizăm că este nevoie să apelezi încă de la început la serviciile oferite de o agenție funerară profesionistă, cum este cea de servicii 07funerare.ro, care are experiențe necesară să se ocupe de toate aceste detalii repede și bine.

 

Pregătirea trupului celui decedat pentru priveghi și înmormântare

 

Cu siguranță, organizarea unei înmormântări nu este deloc ceva simplu, de care să scapi repede și gata. Sunt o mulțime de formalități de îndeplinit, de pregătire a ceremonialului religios și a priveghiului, a trupului celui decedat și multe altele. De toate acestea se poate achita cu brio tot agenția de pompe funebre cu care ai discutat. Cu siguranță

printre angajații acesteia se află și unii care sunt experți în ceea ce privește toaletarea trupului neînsuflețit, îmbrăcarea lui, așezarea în sicriu, îmbălsămarea și multe altele.

Pregătirea sicriului

 

O agenție de pompe funebre pune la dispoziția clienților săi nu doar mai multe opțiuni în ceea ce privește alegerea sicriului, ci și a pachetelor funerare pentru care poți opta. Acestea sunt prezentate într-un catalog, fiecare dintre ele are anumite prețuri, astfel încât tu să optezi pentru cel care corespunde cel mai bine bugetului pe care îl ai la dispoziție. De regulă, tu sau altcineva din familie va trebui să opteze pentru un anumit sicriu, în funcție de care se va alege și crucea. Este vorba despre obiectul în care va fi așezat trupul celui decedat și în interiorul căruia își va petrece ultimele clipe pe acest pământ, așa că trebuie să fie unul care să arate dragostea și respectul pe care îl simt cei rămași în urmă.

 

Organizarea înmormântării

 

Tot cei de la firma de pompe funebre se pot ocupa de tot ce ține de organizarea unei înmormântări și, dacă este nevoie, și de cele necesare pentru achiziționarea unui loc de veci. Sau, în cazul în care acesta există, vor merge cu tine la administrația cimitirului pentru a vedea care sunt etapele care trebuie parcurse în continuare, vor lua legătura cu groparii și multe altele.

Transportul funerar

 

Printre alte servicii care pot fi oferite de o agenție de servicii funerare, se află și transportul. Este vorba de transportul trupului celui care a încetat din viață de acasă la morgă, de acolo la casa mortuară sau la capelă, și apoi către cimitir. Poate ceva minor, dar să știi că vei realiza destul de rapid că te scutește de multă alergătură și în acest fel se economisește timp prețios, pe care îl poți folosi pentru a pregăti și alte momente ale înmormântării sau pur și simpli pentru a te împăca cu pierderea suferită.

Transportul sicriului în care se află trupul neînsuflețit trebuie să se facă respectând anumite condiții speciale, și folosind în acest scop și un automobil special pregătit pentru așa ceva. Prin urmare, economisești nu doar timp prețios, ci și bani de care chiar ai nevoie.

 

Pregătirile pentru parastasul de după

 

Cei mai mulți dintre români sunt creștin ortodocși, și în cazul acestora se face o masa de pomenire după ce trupul celui decedat a fost încredințat pământului. Este și o tradiție religioasă, de care se ține cont destul de mult. Și de acest aspect se pot ocupa așa cum trebuie tot cei de la firma de pompe funebre, care te pot degreva de mult mai multe sarcini dificile. Evident, dacă vrei să te ocupi tu de acest aspect, nu este nicio problemă, doar că trebuie să anunți din timp.

Există mult mai multe sarcini de care se pot achita cu brio specialiștii din cadrul unei firme de pompe funebre profesioniste. Încă de la început trebuie să stabilești cu aceștia toate detaliile, să te lămurești care vor fi costurile, dacă există posibilitatea să achiți în rate sau folosind în acest scop ajutorul de deces și multe altele. Fii atent la contractul pe care urmează să îl semnezi, citește cu atenție toate informațiile, inclusiv termenii și condițiile, și nu acceptat să ai parte de clasicul ”merge și așa”, pentru că nu este cazul acum să ai parte de și mai multe probleme.


Abonează-te pe

Citește și:

4 sfaturi ca să îți păstrezi silueta de sărbători

Crăciunița, floare de Sărbătoare: Tot ce trebuie să știi despre această plantă

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Totul pentru familia mea”

Beneficiile niacinamidelor pentru piele

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Andia. „Mi-am dat seama că am voce de radio!”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri