Vești proaste pentru români! Facebook s-ar putea retrage din Europa


O nouă veste aluat prin surprindere pe toată lumea din Europa. Se pare că Facebook, cea mai utilizată rețea de socializare, s-ar putea retrage de pe continentul nostru.


In articol:

Din cauza unor probleme apărute în Irlanda, colosul Facebook s-ar putea retrage din Europa. Se pare că autorităține din țara menționată anterior au realizat investigații care au relevat informații potrivit cărora Facebook trimitea informații despre utilizatorii europeni în Statele Unite ale Americii și compania a fost somată să nu mai facă acest lucru.

Curtea Europeană de Justiție a hotărât încă din luna iulie a acestui an că Facebook nu a avut destule dovezi care să elimine incriminările de spionaj ale agențiilor guvernamentale din Statele unite ale Americii, chiar dacă reprezentanți de-ai companiei susțin că această interdicție poate duce la blocarea rețelei de socializare.

Facebook
Facebook s-ar putea retrage din Europa.[Sursa foto: PixaBay]

În cazul în care compania ar fi supusă unei suspendări complete a transferului datelor utilizatorilor către SUA, nu este clar cum în aceste condiții ar putea continua să funcționeze Facebook și Instagram în UE”, a dezvăluit Yvonne Cunnane, pentru The Guardian.

Care sunt motivele pentru care Facebook ar dori retragerea din Europa?

Potrivit purtătorilor de cuvând, faptul că Facebook ar putea să nu mai existe în Europa nu este doar o simplă amenințare, ci este un fapt care poate fi susținut prin necesitatea de a avea schimburi de date interstatale, în folosul ambelor societăți prezente în discuție, în acest caz fiind vorba despre UE și SUA.

„Facebook nu amenință să se retragă din Europa(...). Înscrisurile depuse la înalta curte irlandeză au arătat simpla realitate că Facebook și multe alte companii, organizații și servicii se bazează pe transferurile de date între UE și SUA pentru serviciile oferite utilizatorilor. Lipsa transferurilor de date internaționale sigure și legale ar afecta economia și ar împiedica creșterea afacerilor din UE, la fel cum încercăm cu toții să ne revenim din pandemia de Covid-19.”

a explicat reprezentantul rețelei de socializare iubită de milioane de români.


Abonează-te pe

Citește și:

Povestea lui Radu, băiatul cu ochi de înger, care deși trăiește NU există

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

Marian Drăgulescu și iubita sa, Simona, se pregătesc de nuntă: „Viața e frumoasă”

Mulți pacienți cu forme grave de Covid-19 nu mai răspund la tratament! Avertismentul medicilor

Cunoscuta bucătăreasă Jamila a avut coronavirus! Primele declarații: „Îmi era groază”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

DESCOPERĂ: Secrete pentru un COZONAC pufos

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri