Veste bună pentru angajatele din mediul privat! Voucherele de vacanță vor deveni obligatorii

Veste bună pentru angajatele din mediul privat! Voucherele de vacanță vor deveni obligatorii

Românii care lucrează în mediul privat vor primi vouchere de vacanță, la fel ca bugetarii.

Senatul a adoptat tacit legea prin intermediul căreia românii care lucrează în mediul privat vor primi și ei vouchere de vacanță, la fel ca bugetarii.

Astfel, prin intermediul acestei legi angajații din mediul privat vor benefica de un voucher în valoare de 1450 de lei. Dacă până acum în mediul privat această facilitate era acordată doar opțional de către angajator, acum va deveni obligatorie.

Toți românii vor beneficia de vouchere de vacanță

Citește și: Vouchere de vacanță și pentru salariatele din mediul privat. Care este proiectul de lege care o să elimine diferențele dintre bugetari și angajatele de la privat

Prin intermediul proiectului de lege care presupune acordarea obligatorie a angajaților din mediul privat vouchere anuale în valoare de 1450 de urmărește reducerea inegalității dintre angajații din mediul privat și bugetari. Mai mult decât atât, prin intermediul acestei măsuri se urmărește o stimulare a industriei turismului de la noi din țară.

Citește și: Gabriela Cristea s-a săturat să audă discuții despre situația ei financiară și a spus adevărul! Face mai puțini bani decât se credea: „Am să vă spun, pentru cei care cred că se câștigă fabulos. Și credeți-ne, nu muncim puțin”- wowbiz.ro

Citește și: "Sunt dezamăgită, dezgustată și mâhnită". Andreea Antonescu nu a mai suportat haosul provocat și a reacționat în fața zvonurilor despre o posibilă relație cu Cătălin Bordea- radioimpuls.ro

„Pe lângă eliminarea discrepanţelor dintre cele două categorii de salariaţi – bugetari şi cei din sectorul privat – valoarea voucherelor de vacanţă se întoarce practic în economie, iar consecinţele sunt pozitive pentru întreaga industrie a turismului şi activităţilor conexe (HoReCa, industria alimentară, industria de transport, servicii, comerţ)”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative privind modificarea şi completarea OUG 8 2009 privind acordarea voucherelor de vacanță.

Când vor merge angajații din mediul privat în concediu cu ajutorul voucherelor de vacanță

Citește și: Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România! De când sunt valabile

Proiectul de lege prin intermediul căruia se vor acorda vouchere în valoare de 1450 de lei celor 4,2 milioane de angajați din mediul privat a trecut tacit de Senat.

Următoarea etapă presupune decizia finală pe care o au deputații, iar ulterior președintele României urmează să promulge această lege, iar în momentul în care va apărea în Monitorul Oficial va fi pusă în vigoare.

Citește și: Imagini în premieră cu vila reamenajată din Snagov a Anamariei Prodan! Rebecca este cea care s-a ocupat de design: „Am dărâmat tot”- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- O profesoară i-a rugat pe părinți să doneze banii de flori în scop caritabil: ”Am vrut să aduc o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame”- stirilekanald.ro

Această măsură nu va fi implementată imediat, ci de la începutul anului viitor. Astfel, proiectul prevede că, începând cu data de 1 ianuarie 2024, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă acordă, anual, până la data de 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat. Modalitatea de plată a sumelor care reprezintă contravaloarea voucherelor de vacanță va fi stabilită de Guvern, în maximum 30 de zile de la promulgarea legii de către președintele României. În termen de 5 zile de la primirea sumelor în cont, angajatorii vor vira sumele către unitățile emitente cu care au încheiate contracte, care vor transfera beneficiarilor valoarea nominală a voucherelor de vacanță.

 „Fiscalitatea ridicată atrage după sine și un grad de colectare redus. De exemplu, la CAS, statul român încasează doar 80% – 85% din totalul sumelor pe care ar trebui să le încaseze. În aceste condiții, este necesară identificarea de pârghii legislative prin care presiunea fiscală să devină cât mai redusă și care să încurajeze încheierea de contracte de muncă. De exemplu, pentru sectorul bugetar a fost instituită măsura prin care angajații din acest sector beneficiază, printre altele, și de vouchere de vacanță, în sumă de 1.450 lei anual. Voucherele de vacanță reprezintă și un mijloc prin care salariații își refac puterea și capacitatea de muncă și, astfel, înregistrează o productivitate crescută a muncii. Considerăm că acest mecanism poate fi extins și pentru cei circa 4,2 milioane de angajați din sectorul privat, astfel încât să poată beneficia de vouchere de vacanță suportate din bugetul de stat, în valoare de 1.450 lei/anual, din sumele cu care aceștia contribuie deja sub forma impozitului pe venit și/sau CAS”, se arată în expunerea de motive.

 Citește și:

Anunț de ultimă oră pentru mamele din România! Ce se întâmplă cu tichetele de creșă

Veste bună pentru femeile din România! Vor putea beneficia de un plus de vechime în muncă

ego.ro Cât se prăjește dorada. Trucul pentru a obține un gust perfect

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Alin Oprea, motivul real pentru care Tavi Colen nu a fost prezent la nunta sa cu Medana. Artistul a pus capăt speculațiilor: "Am considerat că e mai bine așa"

kanald2.ro „Există filmări” Răsturnare de situație în scandalul dintre Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu

kanald.ro Ce avere are Florin Salam? Îndrăgitul artist a făcut dezvăluiri uluitoare despre sumele de bani acumulate! „Eu am câștigat un milion la jocuri într-o noapte”

stirilekanald.ro UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal


Parteneri
Cookies