Veste bună pentru angajatele din mediul privat! Voucherele de vacanță vor deveni obligatorii

Veste bună pentru angajatele din mediul privat! Voucherele de vacanță vor deveni obligatorii
Veste bună pentru angajatele din mediul privat! Voucherele de vacanță vor deveni obligatorii

Românii care lucrează în mediul privat vor primi vouchere de vacanță, la fel ca bugetarii.

Senatul a adoptat tacit legea prin intermediul căreia românii care lucrează în mediul privat vor primi și ei vouchere de vacanță, la fel ca bugetarii. Astfel, prin intermediul acestei legi angajații din mediul privat vor benefica de un voucher în valoare de 1450 de lei. Dacă până acum în mediul privat această facilitate era acordată doar opțional de către angajator, acum va deveni obligatorie.

Toți românii vor beneficia de vouchere de vacanță

Citește și: Vouchere de vacanță și pentru salariatele din mediul privat. Care este proiectul de lege care o să elimine diferențele dintre bugetari și angajatele de la privat

Prin intermediul proiectului de lege care presupune acordarea obligatorie a angajaților din mediul privat vouchere anuale în valoare de 1450 de urmărește reducerea inegalității dintre angajații din mediul privat și bugetari.

Mai mult decât atât, prin intermediul acestei măsuri se urmărește o stimulare a industriei turismului de la noi din țară.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

„Pe lângă eliminarea discrepanţelor dintre cele două categorii de salariaţi – bugetari şi cei din sectorul privat – valoarea voucherelor de vacanţă se întoarce practic în economie, iar consecinţele sunt pozitive pentru întreaga industrie a turismului şi activităţilor conexe (HoReCa, industria alimentară, industria de transport, servicii, comerţ)”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative

privind modificarea şi completarea OUG 8 2009 privind acordarea voucherelor de vacanță.

Când vor merge angajații din mediul privat în concediu cu ajutorul voucherelor de vacanță

Citește și: Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România! De când sunt valabile

Proiectul de lege prin intermediul căruia se vor acorda vouchere în valoare de 1450 de lei celor 4,2 milioane de angajați din mediul privat a trecut tacit de Senat.

Următoarea etapă presupune decizia finală pe care o au deputații, iar ulterior președintele României urmează să promulge această lege, iar în momentul în care va apărea în Monitorul Oficial va fi pusă în vigoare.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Această măsură nu va fi implementată imediat, ci de la începutul anului viitor. Astfel, proiectul prevede că, începând cu data de 1 ianuarie 2024, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă acordă, anual, până la data de 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat. Modalitatea de plată a sumelor care reprezintă contravaloarea voucherelor de vacanță va fi stabilită de Guvern, în maximum 30 de zile de la promulgarea legii de către președintele României.

În termen de 5 zile de la primirea sumelor în cont, angajatorii vor vira sumele către unitățile emitente cu care au încheiate contracte, care vor transfera beneficiarilor valoarea nominală a voucherelor de vacanță.

 „Fiscalitatea ridicată atrage după sine și un grad de colectare redus. De exemplu, la CAS, statul român încasează doar 80% – 85% din totalul sumelor pe care ar trebui să le încaseze. În aceste condiții, este necesară identificarea de pârghii legislative prin care presiunea fiscală să devină cât mai redusă și care să încurajeze încheierea de contracte de muncă.

De exemplu, pentru sectorul bugetar a fost instituită măsura prin care angajații din acest sector beneficiază, printre altele, și de vouchere de vacanță, în sumă de 1.450 lei anual. Voucherele de vacanță reprezintă și un mijloc prin care salariații își refac puterea și capacitatea de muncă și, astfel, înregistrează o productivitate crescută a muncii. Considerăm că acest mecanism poate fi extins și pentru cei circa 4,2 milioane de angajați din sectorul privat, astfel încât să poată beneficia de vouchere de vacanță suportate din bugetul de stat, în valoare de 1.450 lei/anual, din sumele cu care aceștia contribuie deja sub forma impozitului pe venit și/sau CAS”, se arată în expunerea de motive.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Veste bună pentru femeile din România! Vor putea beneficia de un plus de vechime în muncă

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies