Anunț de ultimă oră pentru mamele din România! Ce se întâmplă cu tichetele de creșă

Anunț de ultimă oră pentru mamele din România! Ce se întâmplă cu tichetele de creșă

Guvernul anunță schimbări în procesul de acordare al tichetelor de creșă.

Statul român acordă o serie de tichete care vin în ajutorul populației, în funcție de categoria socială din care fac parte. O serie de tichete a căror beneficiari sunt părinții din România sunt tichetele de creșă.

Potrivit legislației intrate în vigoare din 2019, tichetele de creșă sunt niște vouchere care se acordă lunar angajaților ce nu beneficiază de concediu și de indemnizație acordate pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv până la 3 ani în cazul copiilor cu handicap.

Care este valoarea tichetelor de creșă

Citește și: Anunț de ultim moment pentru femeile angajate din România! Ce modificări pot apărea, în 2023

Care este valoarea tichetelor de creșă

Care este valoarea tichetelor de creșă

[Sursa foto: freepik]

Mamele din România care sunt angajate și nu beneficiază de concediu și de indemnizație pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap, beneficiază lunar de tichete de creșă în valoare de 570 de lei. Ultima modificare a valorii tichetelor de creșă s-a făcut anul trecut atunci când acestea s-au majorat cu 100 de lei.

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Aceste tichete de creșă se emit pe suport electronic și nu sunt cuprinse în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii.

Ce schimbări vor avea loc în rândul tichetelor de creșă

Citește și: Ce trebuie să știe mamele din România despre bursele sociale! Care este suma pe care o pot primi elevii

Ce schimbări vor avea loc în rândul tichetelor de creșă

Ce schimbări vor avea loc în rândul tichetelor de creșă

[Sursa foto: freepik]

Prin intermediul unui proiect legislativ care urmează să fie adoptat, se vor produce anumite modificări în cazul tichetelor de creșă.

În această situație, dacă voucherele nu vor putea fi emise pe suport electronic, contravaloarea lor va fi achitată în mod direct de către angajator direct creșelor de stat, private sau entităților asimilate acestora în care angajații au copii înscriși.

Acest proiect de lege care presupune modificări în cazul tichetelor de creșă a trecut de votul afirmativ al senatorilor și urmează să ajungă în Camera Deputaților pentru vot final.

„Motivul este, conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, nicio persoană juridică (…) nu este autorizată să emită tichete de creșă pe suport electronic. Nicio persoană juridică nu este interesată să emită bilete de valoare pe suport electronic .”, arată inițiatorii proiectului în motivația pentru care transferul de bani ar trebui să se producă într-o manieră eficientă și rapidă între angajator și creșă.

 Citește și:

Veste importantă pentru românce! Salariile și pensiile vor fi mai mici

Anunț important pentru pensionarele din România! Sistemul de pensii urmează să se schimbe

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies