Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că 2.800 de copii, cu vârste între 5 și 11 ani, au fost deja programați pentru prima doză de vaccin.
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că de la data de 26 ianuarie va începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Potrivit oficialului, peste 2.800 de copii s-au înregistrat, până la această dată, în platforma națională și că peste 220 de cabinete de vaccinare pediatrică sunt deja pregătite. Din toate aceste cabinete, 6 sunt în București, câte unul în fiecare sector, iar alte două în județul Ilfov.
De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare dă asigurări că toate cele 114.000 de doze de vaccin pediatric vor ajunge în țară pe data de 25 ianuarie 2022.
„S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice, în sensul în care toate cele 114.000 de doze ajung în România pe data de 25 ianuarie şi vor fi distribuite către centrele de depozitare.”, spune colonelul Valeriu Gheorghiţă, în informarea de astăzi.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pe de cealaltă parte, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a susținut că s-a luat în calcul posibilitatea unei vaccinări voluntare, nu obligatorii, mai ales la copiii sub 12 ani.
„O să fie posibilă vaccinarea voluntară a elevilor cu vârsta sub 12 ani, avem peste 3.000 de înscriși în platforma de vaccinare. Profesorii rămân cea mai numeroasă categorie vaccinată, mult peste 70%, adică dublul mediei naţionale.
Nu mai există o instituţie în România în această situaţie, e foarte bine”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei emisiuni TV.
Sorin Cîmpeanu: „Școlile o să fie nevoite să intre în online”
Ministrul Educației a oferit noi date în ceea ce privește numărul de infectări, atât la nivel național, unde gradul de spitalizare este de 19%, dar și la nivelul Capitalei și a județului Ilfov, unde s-a ajuns la un procent de 16%.
„Numărul de infectări este foarte mare. Ieri eram la un grad de spitalizare de 19%.
(…) Discutăm în fiecare ședință de guvern de posibilitatea de deblocare a achizițiilor. Testele pe bază de salivă sunt o problemă de interes național. Atunci când avem peste 3 sferturi din paturile destinate pacienților Covid într-un județ, atunci este un semnal de alarmă cu privire la siguranța sanitară. Din păcate, școlile o să fie nevoite să intre în online, sperăm să nu se ajungă acolo”, a mai spus oficialul.