Anunț de ultimă oră! În ce condiții vor trece elevii din nou la cursurile online


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și cel al Educației, Sorin Cîmpeanu au venit cu noi precizări în legătură cu închiderea școlilor!


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, în cadrul unei conferințe comune cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, că toate școlile vor putea funcționa în regim normal luni, însă cele în care se identifică trei sau mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus pe o perioadă de șapte zile consecutive vor trece în sistem online.

Citeste si: Persoanele nevaccinate nu mai pot călători cu trenul sau cu avionul nici măcar cu test negativ! Țara care a implementat acestă regulă

Anunț despre închiderea școlilor!

Anunț despre închiderea școlilor!

[Sursa foto: Pexels]

În ce condiții vor trece elevii din nou la cursurile online

Mai mult decât atât, Sorin Cîmpeanu anunță că școlile își vor închide porțile și vor intra în regim online în momentul în care paturile din spitale vor fi ocupate într-o proporție egală sau mai mare de 75%.

„Schimbări importante: ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor cat și de rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 5 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie socio-profesională vaccinată mult peste 70 la sută.

În prezent, dată fiind specificitatea variantei [de Covid-19] Omicron, s-a propus și s-a analizat în profunzime aplicarea unui prag pentru gradul de încărcare al mediului spitalicesc. Pragul este de 75 la sută, un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent. Deci, din perspectiva educației, luni, toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică.

Cea de-a doua schimbare este suspendarea activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt trei cazuri de infectare în șapte zile consecutive.

Se păstrează regula intrării în online a întregii școli, atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată.

Suspendarea activității fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii. Suspendarea activității fizice a întregii școli se face prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Regulile se aplică unitar la nivelul fiecărui județ, cu excepția regiunii București-Ilfov care, din cauza specificității, vor fi tratate împreună.

Analiza se va face în ansamblu București – Ilfov", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit  edupedu.ro.

Citeste si: Ministrul Educației, un nou anunț despre închiderea școlilor! În ce condiții vor trece elevii la cursuri online

 În ce condiții vor trece elevii din nou la cursurile online

În ce condiții vor trece elevii din nou la cursurile online

[Sursa foto: Pexels]

Rafila: „Situația variază în funcție de gradul de ocupare al paturilor” 

Pe de cealaltă parte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat cu lux de amănunte fiecare decizie luată la nivel de Guvern. Astfel, oficialul anunță că toate unitățile de învățământ din județul aflat în pericol de infectare în masă vor trece în sistem online atunci când situația se va înrăutăți.

Citeste si: Anunț oficial! Școlile s-ar putea închide în ianuarie din cauza grevei anunțate de profesorii care nu și-au primit măririle de salariu

„Situația de astăzi variază în funcție de gradul de ocupare al paturilor: Suceava – 34 la sută, în județul Cluj – 28 la sută, pentru București și Ilfov – 16 la sută, iar la nivel național 16 la sută este gradul mediu de ocupare al paturilor destinate bolnavilor de Covid. Un total de 25.000 de paturi, inclusiv paturile ATI.

De ce 75 la sută? Pentru că a fost o evaluare a colegilor din zona de Sănătate publică și de asistență medicală, care consideră că atingerea acestui prag trebuie să ducă la luarea unei măsuri care să reducă transmisibilitatea brusc și, atunci, vom solicita această decizie de închidere a școlii pentru un interval de timp care să ducă la scăderea până la 70 la sută. Este important să fie o diferență sensibilă atunci când se redeschide școală, [ca] să nu fie situația ‘săptămâna viitoare s-au închis din nou’. Este bine să fie continuitate pentru procesul de învățământ.

De ce trei cazuri într-o clasă? Pentru că aceasta este definiția focarului epidemiologic pentru orice boală transmisibilă, și pentru pojar, rujeolă, și pentru oreion și bineînțeles și pentru această boală folosind un etalon care este cunoscut de toți epidemiologii.

Toate școlile și grădinițele dintr-un județ trec în [sistem] online atunci când situația se va agrava, dacă se va agrava, în acel județ", a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit sursei menționate anterior.


Abonează-te pe

Citește și:

Nou anunț de la MAI despre domiciliul declarat în buletin! Ce vor face milioanele de chiriași care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin

Am aflat motivul real pentru care Dan Negru și-a dat demisia! Incredibil ce salariu avea

Marius de la Puterea Dragostei, primele detalii despre separarea de Andreea Pirui: „M-a înșelat și fizic....”

Gina Chirilă și Bogdan Vlădău, noi detalii din culisele relației lor! Au făcut anunțul în direct: „Am o problemă cu mine...”

Viviana Sposub și George Burcea nu se mai înțeleg? Bruneta a spus tot adevărul: „Avem momente tensionate și discuții în contradictoriu”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Alexandra de la Puterea Dragostei, reacție acidă la adresa lui Codruț! Blondina nu vrea să mai audă de el: „Era un stres maxim”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri