Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech asigură protecție anti-COVID-19 cel puțin 6 luni după rapel


Conform unui studiu clinic, vaccinul Pfizer/BioNTech asigură protecție împotriva COVID-19 timp de 6 luni de la raper.


In articol:

Conform ultimelor date publicate, protecția împotriva COVID-19 a vaccinului produs de Pfizer are o durată mult mai mare de 90 de zile, câte erau estimate până acum. 

Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech asigură o protecție de 6 luni împotriva COVID-19

Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech rămâne sigur în proporție de 91% în toate cele 6 luni, conform declarațiilor reprezentanților.

”Vaccinul a fost 100% eficient împotriva formelor grave ale bolii aşa cum sunt definite de către Centrele americane de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC) şi a avut o ficienţă de 95,3% împoriva formelor grave de Covid-19 aşa cum sunt ele definite de către Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (FDA)”, precizează Pfizer și BioNTech.

În ceea ce privește eficiența vaccinului la copii, aceasta este prezentă în proporție de 100% la persoane cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

”Eficienţa mare a vaccinului observată până la şase luni după a doua doză şi împotriva variantei sud-africane consolidează încrederea pe ansamblu în eficienţa vaccinului nostru”, spune CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

”Dintre cele 927 de cazuri simptomatice confirmate de Covid-19 în teste clinice, 850 de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în grupul căruia i s-a administrat un placebo, iar 77 în grupul BNT162b2, ceea ce corespunde unei eficienţe a vaccinării de 91,3%”,

conform reprezentanților.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost testat pe 46.000 de voluntari, iar 927 dintre ei s-au îmbolnăvit de COVID-19.

”Treizeci şi două de cazuri grave de Covid-19, aşa cum sunt definite de CDC, s-au înregistrat în grupul placebo, în timp ce în grupul vaccinat BNT162b2 nu s-a înregistrat niciunul, ceea ce arată că vaccinul a fost eficient 100% împotriva unor forme grave de boală potrivit definiţiei CDC. 31 de cazuri, potrivit definiţiei FDA, au fost înregistrate în grupul placebo şi un caz în grupul vaccinat BNT162b2, care arată o eficienţă de 95,3%, potrivit definiţiei FDA”, conform Pfizer/BioNTech.

 


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 Franța: Se prelungește carantina și toate școlile se închid

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Vaccinul Pfizer, 100% eficient pentru copii cu vârsta cuprintră între 12 și 15 ani

Ce spun epidemiologii despre tulpina britanică: "E vorba de o transmitere comunitară"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
Cine este Damian Drăghici. „Băutura pentru mine era un instrument prin care puteam să devin foarte dezinvolt”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri