COVID-19 Franța: Se prelungește carantina și toate școlile se închid


Președintele francez Emmanuel Macron a făcut anunțul oficial! Carantina va fi prelungită până pe data de 2 mai, iar școlile vor fi închise.


In articol:

Franța va prelungi carantina până pe data de 2 mai, iar școlile vor rămâne închise timp de trei săptămâni pe tot teritoriul. Ce spun autoritățile?

COVID-19 Franța: Se prelungește carantina și toate școlile se închid

Din cauza îngrijorărilor provocate de cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, Franța prelungește carantina și ține școlile închise.

În Franța, două din trei săptămâni de vacanță corespund cu vacanța de Paște. În rest, elevii vor studia exclusiv online, excepție făcând copiii lucrătorilor esențiali în combaterea pandemiei.

Conform celor declarate de președintele Franței, cei mai mulți angajatori vor trebui să-i lase pe lucrători să apeleze la telemuncă, iar pentru părinții care vor sta acasă, guvernul le va oferi un șomaj parțial.

Citeste si: Raed Arafat, mesaj pentru românii care protestează împotriva noilor restricții! „Să fie atenți…”

Restricțiile vor ajunge la nivel național, ceea ce înseamnă că cetățenii trebuie să fie în case de la ora locală 19.00 până la 6.00 dimineața, iar magazinele neesențiale vor rămâne închise. Deplasările vor fi limitate, la 10 km de casă, cu un motiv întemeiat.

covid 19 franta
Președintele Franței spune că școlile vor rămâne închise în tot teritoriul[Sursa foto: PixaBay]

Președintele Franței susține că luna aprilie este crucială în combaterea pandemiei, dat fiind faptul că în această țară sunt peste 5.000

de oameni la Terapie Intensivă.

Citeste si: Vaccinul Pfizer, 100% eficient pentru copii cu vârsta cuprintră între 12 și 15 ani

„Datele Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), cât și ale Centrului european pentru Controlul Bolilor arată cât se poate de clar o reducere a transmiterii infecției cu SARS-CoV-2 de la persoanele vaccinate la cele nevaccinate și sunt studii făcute, de pildă, pe membrii familiei, unde cel puțin unul dintre ei a fost vaccinat, și au arătat o reducere a transmiterii la ceilalți membri ai familiei cu cel puțin 30 la sută, dacă cel puțin un

membru era vaccinat”, a declarat la Digi24 Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID. „Deci da, sunt date cât se poate de clare în momentul de față, care nu provin numai din studii, ci și din analizele efectuate pe persoanele vaccinate în cadrul campaniilor de vaccinare, care ne arată o reducere importantă a riscului de transmitere”, susține Valeriu Gheorghiță.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Vaccinul Pfizer, 100% eficient pentru copii cu vârsta cuprintră între 12 și 15 ani

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

Ce spun epidemiologii despre tulpina britanică: "E vorba de o transmitere comunitară"

Când se vor întoarce toți copiii la școală?! Ministrul Educației spune adevărul

Carantină prelungită pentru două localități din Județul Ilfov. Despre ce comune este vorba?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Dieta SCARSDALE. Principii de baza, reguli, idei de meniu pentru 7 zile

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri