Când se vor întoarce toți copiii la școală?! Ministrul Educației spune adevărul


Sorin Cîmpeanu vorbește, într-un ton pozitiv, despre întoarcerea elevilor la școală. Ce spune Ministrul Educației?


In articol:

Sorin Cîmpeanu este optimist și spune că toți elevii s-ar putea întoarce pe băncile școlilor la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, asta dacă mai multe puncte vor fi bifate.

Sorin Cîmpeanu, despre momentul când se vor întoarce elevii la școală

Sorin Cîmpeanu a insistat că testele noninvazive ar trebui efectuate în școli, pentru toți elevii. "Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că primul-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziţiei acestor teste", a declarat reprezentantul Ministerului Educației.

Citeste si: COVID-19 Italia: Se închid școlile din cauza pandemiei

"Vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 angajaţi vaccinaţi acum, când vorbim, din învăţământ.(...) Până la începutul lunii mai vom avea un număr mult mai mare (n.r. de angajaţi din educaţie vaccinaţi). Mult peste jumătate din angajaţii din învăţământ. Primul-ministru şi-a asumat public în conferinţă de presă să spună că va susţine testarea noninvazivă despre care am discutat.(...) Care să nu necesite personal medical, care să fie uşor de acceptat pentru părinţi, care să fie chiar autoadministrabilă de către copii.

(...) Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent va da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică. Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă în aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câştig. Este un imens câştig", a precizat Sorin Cîmpeanu.

sorin cimpeanu declaratii
Sorin Cîmpeanu este optimist în ceea ce privește întoarcerea copiilor în școli[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

Sorin Cîmpeanu se arată mulțumit de cum se desfășoară campania de vaccinare   și este optimist în ceea ce privește continuarea cursurilor în școli.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: "Îmi place să cred că..."

 "Da, pentru asta este nevoie de îndeplinirea a patru condiţii. Trei deja le avem. Le avem sau sunt în curs de a le avea, pentru că testarea este o promisiune", a mai spus Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe

Citește și:

Sorin Cîmpeanu face anunțul mult așteptat: "Școlile nu se închid..."

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Ministrul Educației a făcut anunțul! Se închid școlile în București?! "Școlile trec în sistem online..."

Alexandru Rafila spune cât timp ne protejează vaccinul anti-COVID: „Imunitatea prin boală..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Ajunsesem de la 116 kg la 59.” Daniel Onoriu, mărturisiri emoționante despre momentul în care a ieșit din comă
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri