Ministrul Educației a făcut anunțul! Se închid școlile în București?! "Școlile trec în sistem online..."


Se ia în calcul închiderea școlilor după ce rata de incidență în Capitală a crescut la 6,22 la mia de locuitori. Ce spune Sorin Cîmpeanu?


In articol:

Sorin Cîmpeanu vine cu o propunere legată de orele pe care elevii trebuie să le desfășoare în continuare, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 crește de la o zi la alta. Ce propune Ministrul Educației?

Sorin Cîmpeanu spune dacă se vor închide școlile în București

Sorin Cîmpeanu a trimis o cerere către Ministerul Sănătății, document ce are legătură cu desfășurarea orelor de curs în contextul pandemiei de COVID-19.

”de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, astfel încât școlile trec în sistem online numai în situația în care la nivelul localității este declarată starea de carantină", se arată în cerere.


Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: "Îmi place să cred că..."

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat marți că Bucureștiul este la un pas de a intra în carantină, indicele de infectare cu noul coronavirus fiind foarte ridicat.

sorin cimpeanu despre scoala online
Sorin Cîmpeanu spune dacă se vor închide școlile în Capitală în contextul pandemiei de COVID-19[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

”Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri.

În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a declarat Alin Stoica.

Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6, a venit cu o propunere pentru a se evitarea carantinarea Capitalei și astfel a se închide școlile și grădinițele.

Citeste si: COVID-19 Italia: Se închid școlile din cauza pandemiei

Problema este că populaţia a cam obosit să se conformeze unor astfel de măsuri şi tot ce avem de făcut nu este să luăm măsuri suplimentare, ci să le aplicăm, să le întărim pe cele care sunt deja existente. Nu îmi aduc aminte foarte clar şi distinct că cineva a spus să carantinăm Bucureştiul în weeekend şi am fost foarte atent”, a spus Ciprian Ciucu.


Abonează-te pe

Citește și:

România intră în lockdown? Încă cinci orașe intră în scenariul roșu

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Medicul Adrian Marinescu vorbește despre vaccinul AstraZeneca: "Dacă e să facem o comparație..."

Alte 4 localități din jurul Capitalei vor intra în carantină!

Valeriu Gheorghiță, despre reacțiile adverse ale vaccinului împotriva COVID-19

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

8 DECEMBRIE 2021: Horoscop zilnic miercuri. O zodie nu trebuie să împrumute bani!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri