COVID-19 Germania: Utilizarea vaccinului AstraZeneca va fi oprită pentru aceste persoane


Germania a luat o decizie fără precedent în ceea ce privește vaccinul anti-covid-19. Țara oprește imunizarea cu serul AstraZeneca, însă nu pentru toată lumea.


In articol:

Tot mai multe țări opresc imunizarea cu serul AstraZeneca și același lucru este valabil pentru Germania. Nu toată lumea va fi însă vizată.

Utilizarea vaccinului AstraZeneca va fi oprită pentru aceste persoane

Germania restricționează folosirea vaccinului AstraZeneca pentru anumite categorii de persoane, pe când alte țări interzic acest ser pentru toată lumea.

Țara va interzice vaccinul AstraZeneca doar pentru persoanele de peste 60 de ani, astfel că restul populației poate utiliza serul, conform informațiilor transmise de ministerele Sănătăţii regionale şi federal. 

Citeste si: COVID-19 Italia: Se impun noi restricții și se închid restaurante

covid 19 germania
tot mai multe țări suspendă vaccinarea cu serul AstraZeneca[Sursa foto: PixaBay]

Pentru persoanele sub 60 de ani care vor dori să folosească acest ser va trebui ”consultarea unui medic specialist în vaccinare (…) şi o analiză personalizată a riscurilor”, conform celor transmise de către miniștrii.

“Dacă livrările anunţate de furnizori sunt respectate şi toate vaccinurile preconizate sunt autorizate, posibilitatea vaccinării până la sfârşitul verii va fi respectată”, a declarat Angela Merkel.

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu vorbește despre vaccinul AstraZeneca: "Dacă e să facem o comparație..."

 “Transparenţa şi onestitatea sunt cel mai bun mod de a gestiona situaţia”, a mai spus cancelarul german.

Vaccinul AstraZeneca a ridicat mai multe semne de întrebare din cauza faptului că au existat cazuri extreme de formare a cheagurilor de sânge.

germania astrazeneca
Germania oprește vaccinarea cu AstraZeneca, însă nu pentru toată populația[Sursa foto: PixaBay]

”Lucrurile sunt destul de clare. Așa cum s-a văzut din datele prezentate în ultimul timp, e clar că aceste reacții adverse nu pot fi legate de vaccin. Mai mult decât atât, trombozele apar și în cazul persoanelor care nu s-au vaccinat. Dacă e să facem o comparație, nu există date care să arate că odată ce ne-am vaccinat riscul este evident mai mare”, spune doctorul Adrian Marinescu.

"Încrederea va fi recăpătată treptat. Oricum, măsurile pe care le-au luat alte țări, de a suspenda vaccinarea, nu au însemnat altceva decât măsuri de precauție. S-a așteptat un punct de vedere oficial și a fost o analiză. Nu a spus nimeni că în momentul în care s-a oprit vaccinarea cu AstraZeneca, mă refer la acele loturi, lucrurile erau clare. Nu!”, precizează doctorul.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce spune Carmen Harra despre protestele din București: "Vă vorbesc despre asta de doi ani!"

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Restricții dure în Turcia! Se instituie carantina în weekend!

Raed Arafat, mesaj pentru românii care protestează împotriva noilor restricții! „Să fie atenți…”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
Cine este Damian Drăghici. „Băutura pentru mine era un instrument prin care puteam să devin foarte dezinvolt”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri