Raed Arafat spune de ce se închid magazinele la ora 18.00: "Situația nu este stabilă..."


Raed Arafat vine cu explicații pertinente despre noile restricții impuse odată cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19.


In articol:

Raed Arafat explică noile măsuri impuse de autorități și spune motivul exact pentru care magazinele se închid la ora 18.00. Ce a declarat Șeful DSU?

Raed Arafat explică de ce se închid magazinele la ora 18.00

Șeful DSU susține că magazinele se închid la ora 18.00 pentru ca cetățenii să aibă timp să ajungă acasă până la ora 20.00

când începe interdicția de circulație.

„Au fost discuții (în ședința conducerii PNL – n.r.). (…) La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca să poată ajunge oamenii să poată ajunge acasă”, spune Raed Arafat.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț de ultimă oră după ce s-a depășit pragul de 6 la mia de locuitori în București! „Carantina totală..”

Raed Arafat menționează că situația în România nu este una stabilă și de aceea au trebuit fi impuse noi măsuri restrictive.

raed arafat despre restrictii impuse de covid 19
Raed Arafat explică de ce se închid magazine de la ora 18.00[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

„Creșterea este lentă, nu este rapidă, dar totuși este o creștere.

De alaltăieri creșteri de 0,1, de 0,2 au fost în 32 de județe. Asta ne atenționează că situația nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri, chiar mai ușoare decât în altre țări, care ne permit să controlăm situația și să meargă mai bine și campania de vaccinare”, a mai spus Raed Arafat.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre reacțiile adverse ale vaccinului împotriva COVID-19

Măsurile impuse de autorități se aplică în funcție de incidența cazurilor în localitatea respectivă. Astfel, într-o localitate unde incidența depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori, restricțiile vor începe la ora 20.00 și se vor termina la ora 5.00 în fiecare zi a săptămânii, pe când în localitățile cu incidență mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori, aceleași restricții vor fi valabile doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În București restricțiile impuse vor fi valabile doar în zilele de weekend, ia școlile vor funcționa în continuare în program normal.

 


Abonează-te pe

Citește și:

La cât timp după ce te-ai infectat cu virusul SAR-CoV-2 te poți vaccina?! Ministerul Sănătății a făcut anunțul!

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Cum arată declarația pe propria răspundere și ce restricții se impun în București din pricina COVID-19?!

COVID-19 Slovenia: Țara se închide parțial și se impun noi restricții

Raed Arafat atenționează populația în legătură cu infecția SARS-CoV-2: "Să nu asculte afirmaţii care nu sunt bazate ştiinţific"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Cu ce se curată ARGINTUL acasă. Ce trebuie să folosești pentru această metodă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri