Raed Arafat atenționează populația în legătură cu infecția SARS-CoV-2: "Să nu asculte afirmaţii care nu sunt bazate ştiinţific"


Raed Arafat îndeamnă cetățenii să sune specialiștii imediat ce prezintă semne ale infecției cu COVID-19. Ce spune șeful DSU?


In articol:

Raed Arafat trage un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe cetățeni să nu se mai testeze singuri în propriile case împotriva COVID-19. Șeful DSU spune că cea mai bună varianta este să ascultăm sfatul medicilor.

Raed Arafat atenționează populația în legătură cu SARS-CoV-2

Raed Arafat este de părere că tot mai multă lume ajunge să se testeze împotriva COVID-19 cu produsele din farmacii, fără a consulta un medic specialist.

„Ce ne spun colegii noştri şi observăm pe teren este că multă lume vine într-o stare destul de gravă de acasă la spital. Comparativ, situaţia de acum cu situaţia de acum câteva luni este că mai multe persoane se testează, ştiu că sunt pozitivi, rămân acasă.

Astăzi ni s-a atras atenţia că sunt unii care poate se testează cu teste antigen, nu le fac bine, ies negative, cred că sunt negativi, dar ei sunt cu simptome respiratorii şi ajung la spital tardiv, unde în final se dovedeşte că sunt pozitivi.

Citeste si: Raed Arafat, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: ”Suntem într-o creştere..."

Deci acest lucru trebuie populaţia să fie foarte atentă la el.

Revenind la aspectele care sunt foarte importate, şi anume să nu asculte recomandări, să nu asculte afirmaţii care nu sunt bazate ştiinţific şi care nu vin din partea unor autorităţi abilitate şi din partea unor medici care se ocupă direct de aceste cazuri şi care sunt împreună cu părerile lor care vin pe bază ştiinţifică”, a declarat Raed Arafat.

raed arafat anunt covid coronavirus
Raed Arafat îndeamnă cetățenii să sune la medic imediat ce simt că prezintă simptome specifice SARS-CoV-2[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

Raed Arafat a subliniat faptul că este vital ca doctorii să își spună părerea în legătură cu diagnosticul, pentru a putea trata pacienții așa cum trebuie.

Citeste si: Sorin Bivolaru îl critică pe Raed Arafat pentru restricțiile impuse în timp de pandemie: "O să restrângeți iarăși..."

„Aceste situaţii pun viaţa oamenilor în pericol. Dacă simţim că ceva nu e în ordine, avem greutate în respiraţie, sunt probleme, tuse, trebuie consultat medicul imediat. Cei care măsoară oxigenarea şi au pulsoximetre, în momentul în care văd că pulsoximetria scade şi ajunge la 93, 92, să se consulte cu medicul, să nu stea acasă până ajunge la 80, să nu stea acasă până ajunge la 70, pentru că atunci ajung prea târziu la spital şi ajung imediat într-o stare gravă care necesită internare direct în terapie intensivă sau pe secţiile care au oxigen ca să fie trataţi acolo şi pierd o fereastră importantă unde pot să primească tratamente şi medicamente la momentul potrivit”, spune șeful DSU.


Abonează-te pe

Citește și:

România intră în lockdown? Încă cinci orașe intră în scenariul roșu

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

Medicul Adrian Marinescu vorbește despre vaccinul AstraZeneca: "Dacă e să facem o comparație..."

Alte 4 localități din jurul Capitalei vor intra în carantină!

Ce nu s-a văzut în spatele camerelor după ce Mirela Vaida a fost atacată

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Carmen Harra, previziuni sumbre pentru următorii 13 ani: „E sfârşitul lumii!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri