Vaccin pentru coronavirus! În cât timp va fi disponibil? „E o provocare!”


Vaccin pentru coronavirus COVID-19. Specialiștii amercani se ocupă de testarea unu vaccin împotriva noului coronavirus și au dezvăluit când va fi disponibil.


In articol:

Vaccin pentru coronavirus COVID-19. Majoritatea țărilor lumii se luptă pentru descoperirea unui antidot care să vindece noul coronavirus, pentru a stopa această pandemie care a afectat întreg mapamondul. Întregi echipe de cercetători încearcă sădescifreze virusul și să găsească o formulă prin care acesta poate fi ținut sub control.

Citeste si: Focar de coronavirus în Urziceni! 21 de persoane angajate în același loc au fost confirmate cu noul coronavirus

Specialiștii americani de la Institutele Naţionale de Sănătate şi Cercetare pentru Cancer Fred Hutchinson din Statele Unite ale Amercii au mărturisit că realizarea unui vaccin împotriva noului coronavirus este o adevărată provocare, dar că sunt încrezători în forțele proprii. De asemenea, potrivit acestora, se pare că un vaccin împotriva noului cronavirus ar putea fi produs până în luna ianuarie a anului viitor.

vaccin-pentru-coronavirus-covid-19
vaccin-pentru-coronavirus-covid-19

Vaccin pentru coronavirus COVID-19. Cercetătorii americani vor să producă un vaccin în doar câteva luni

Astfel, realizarea vaccinului rămâne o provocare, dar echipa de cercetători este conștientă de necesitatea unui progres, motiv pentru car lucrează zi și noapte pentru găsirea antidotului.

„Totul va trebui să meargă incredibil de perfect pentru ca acest lucră să se întâmple,” a declarat Larry Coey, doctor, expert de top în virusologie, imunologie şi dezvoltare de vaccinuri şi membru al diviziei de vaccinuri şi boli infecţioase la Fred Hutch, potrivit mediafax.ro.

Citeste si: Coronoavirus: Țara care a depășit Italia la numărul de infectări. Creștere alarmantă a cazurilor

Mai mult decât atât, specialistul este extrem de optimist în crearea vaccinului și descoperirea formulei optime, dar este conștient de nivelul de muncă ce va trebui depus, de eforturile care vor fi făcute de savanți și cercetători. De asemenea, dacă eficacitatea vaccinului va fi dovedită pe parcursul fazei de testare, timpul necesar pentru a fi distribuit pe piață se va scurta considerabil.

„Evident, primul vaccin scos, care este acest vaccin ARN, indiferent dacă este Pfizer sau Moderna, va trebui să funcţioneze extraordinar de bine pentru a primi un răspuns favorabil până în ianuarie. Cu cât eficacitatea este mai mare sau mai bună, cu atât este mai scurt timpul necesar pentru a arăta că un vaccin este eficient.

Se poate întâmpla asta până în ianuarie? Răspunsul este da. Toţi oamenii de ştiinţă din lume, oamenii de ştiinţă şi politicienii pot face predicţii sau pot fi încurajaţi de date, dar singurul lucru care contează când tragem linie este dacă în urma unui studiu controlat cu placebo ne arată că vaccinul funcţionează şi reduce riscul ca cineva să facă forme severe de Covid-19,” a mai spus Larry Coey, conform sursei citate anterior. Rămțne de văzut când va fi gata un  vaccin pentru coronavirus COVID-19.

Citeste si: Cât va mai fi obligatorie purtarea măștii? Nelu Tătaru face anunțul


Abonează-te pe

Citește și:

Virgil Musta, avertisment de ultim moment! După ce a vindecat mii de oameni, mărturisește ce se va întâmpla cu România

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Creștere alarmantă de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România

Cât va mai fi obligatorie purtarea măștii? Nelu Tătaru face anunțul

Toate sălile de sport se redeschid pe 15 iunie! Află noile reguli

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri