Vacanță la Disneyland. Cum organizezi excursia perfectă pentru cei mici


Vacanță la Disneyland. Cum organizezi excursia perfectă pentru cei mici

Vacanță la Disneyland. Cum organizezi excursia perfectă pentru cei mici

Orice vacanță în străinătate poate fi o provocare dacă mergi cu cei mici. Trebuie să ai grijă mereu să nu se plictisească, să aibă ce mâncă, să nu fie obositor pentru ei. Există însă și un loc unde provocarea nu-i atât de mare. Dinseyland Paris, parcul Disney cel mai apropiat de noi, este în sine gândit ca un paradis pentru copii. În special dacă au crescut cu poveștile celebrelor personaje animate. Acolo, tot universul magic prinde viață. E palpabil și viu.

Îți imaginezi ce bucurie poate fi pentru cei mici să dea mâna cu Goofy, să urce turnurile castelului din Frumoasa Adormită sau să pornească în aventuri cu Jack Sparrow.

Îți imaginezi probabil și ce înseamnă asta pentru bugetul familiei. Într-adevăr, nu este neapărat o vacanță ieftină. Dar cu un card de credit la îndemână, treci mai ușor peste hopurile financiare, fie că iei bilete de intrare, rezervi cazarea sau plătești zborul până la Paris.

  Cum ajungi acolo?

Parisul e departe. Drumul cu mașina, deși o aventură în sine, ar trebui evitat. Cel mai simplu, luați avionul până la Aeroportul Charles de Gaulle. De acolo, există TGV-uri directe către Marne la Vallee Chessy, orașul care găzduiește uriașul parc. Iar prețurile sunt în jur de 17,5 euro de om. Alternativ, puteți ajunge la gara din Paris, de unde aveți trenuri regionale la prețuri mai mici.

Unde stați?

Parisul este unul dintre cele mai scumpe orașe din lume. Dar nici hotelurile din complexul Disney nu sunt foarte prietenoase cu bugetul. În localitatea Marne la Valee însă, costurile tind să mai scadă. Dacă nu ții neapărat să trăiești experiența hotelurilor tematice Disney și nu vrei să faci naveta în fiecare zi către parc, aceasta ar fi cea mai înțeleaptă variantă. Pe de altă parte, la marginea Parisului, găsești cele mai ieftine hoteluri, cu avantajul că puteți integra și orașul luminilor în vacanța voastră. Până la urmă, întreaga experiență Disney n-ar trebui să vă răpească mai mult de 3 zile.

Ce faceți acolo?

La o primă vedere, Disneyland pare un labirint din care nu înțelegi nimic. Dar situația din teren se limpezește dacă analizezi atent harta. Există două parcuri, pentru care poți plăti separat sau împreună. Disneyland Park este primul și cel mai celebru, cel cu iconicul castel și cu toate personajele clasice. Al doilea parc este Walt Disney Studios, care pune mai mult accentul pe spectacolul din culisele producțiilor Disney. Ambele merită vizitate, dar dacă nu ai suficient timp, recomandarea este să te axezi doar pe Disneyland Park.

În fiecare parc, ai atracții pentru vârste și înălțimi diferite. Da, ai citit bine. Există atracții unde orice copil are acces. Și există atracții oarecum periculoase pentru cei mai firavi, unde trebuie să ai o înălțime minimă ca să intri. Disneyland Park este împărțit în 5 zone cu tematici diferite: Frontierland (inspirat din Vestul Sălbatic), Adventureland (pentru micii pirați și iubitorii de aventură), Fantasyland (cu toată magia Disney), Discoveryland (aventuri din viitor) și Main Street USA (practic, intrarea, inspirată din America secolului XIX). Ca să-ți împarți cel mai bine timpul și să bifezi cât mai multe atracții, e bine să descarci aplicația Disneyland Paris. Acolo vei vedea cât de lungi sunt cozile. Pentru că, din păcate, vei petrece o bună parte din timp așteptând. De la 5 minute la o oră, pentru fiecare atracție. Există și Fastpass-uri contra cost, adică bilete care-ți permit să tai coada. Dar dacă ai răbdare și stai până spre finalul programului, poți să le bifezi pe toate și fără să plătești în plus.

În final, nu uita să te bucuri de experiență. Să dai și tu în mintea copiilor puțin. Este ușor să te molipsești de la cei mici, pentru care experiența Disney poate fi copleșitoare. Iar dacă simți că toate distracțiile îți copleșesc puțin și bugetul, ține-l aproape pe CardAvantaj, care împarte în rate cheltuielile mari.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ana Baniciu de la Te cunosc de undeva este într-o relație. Cine este bărbatul?

WOW! Cât de frumoasă a ajuns în urma operațiilor! Recunoști vedeta?

5 beneficii ale scrubului facial. Ce trebuie sa contina un scrub facial pentru a fi eficient?  

Rețetă de lapte condensat. Îl poți face ușor în propria bucătărie

Sorin Cîmpeanu, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: "Îmi place să cred că..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Dan Barna vine marți, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. “I-ați păcălit pe cei care v-au votat?”, una dintre întrebările la care politicianul va trebui să răspundă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri