Unde se pune frigiderul în bucătărie. Distanța ideală față de perete și aragaz

unde se pune frigiderul in bucatarie

Unde se pune frigiderul în bucătărie

Află din rândurile de mai jos unde se pune frigiderul de în bucătărie, dar și care este distanța ideală față de perete și aragaz.

Bucătăria este o încăpere foarte importantă pentru fiecare familie. Indiferent că ești o gospodină sau că nu ai prea mult timp să gătești, tot poți petrece timp în bucătărie. În momentul când amenajăm această cameră din locuință, trebuie să fim atenți la unele detalii importante. Frigiderul este cel mai important electrocasnic din bucătărie și nu poate fi amplasat oriunde. Descoperă în rândurile de mai jos unde să așezi frigiderul în bucătărie, dar și la câți cm să stea față de perete.

Cum alegi locul perfect în care să pui frigiderul

Citește și: 5 lucruri de care ai nevoie când te muți în casă nouă

distanta frigider perete
Distanța dintre frigider și perete[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 electrocasnice care îți pot ușura viața în bucătărie

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Există pe piață o mulțime de frigidere, potrivite pentru orice nevoie. Cu toate acestea, este esențial ca frigiderul să fie potrivit pentru încăperea ta. Nu este recomandat să cumperi un frigider prea mare, dacă bucătăria ta nu este destul de spațioasă. În momentul când amenajezi bucătăria, este esențial ca amplasarea frigiderului să fie făcută în condiții optime, astfel încât să funcționeze corect și să ofere confortul de care familia ta are nevoie.

Cu cât bucătăria este mai mică, cu atât este ceva mai dificil să amenajăm în mod corect. Amenajarea ergonomică a bucătăriei pentru eficientizarea timpului petrecut în această încăpere presupune respectarea regulii triunghiului de lucru. Această regulă spune că plita de gătit, frigiderul și chiuveta trebuie să fie amplasate ca vârfuri ale unui triunghi.

Distanța ideală între aragaz și frigider

unde se pune frigiderul
Unde se pune frigiderul[Sursa foto: freepik]

Este esențial ca frigiderul să fie amplasat la o distanță optimă față de aragaz și de cuptor, pentru a nu exista probleme.

Între plita de gătit și frigider sau între cuptorul de gătit și frigider trebuie să existe o distanță de minimum 40 – 60 cm. În funcție de dimenisunile încăperii și a frigiderului, acesta trebuie să fie așezat cât mai departe de fereastră, cuptor și plită și cât mai aproape de ușă.

Frigiderul trebuie să stea la 15 centimetri față de perete

distanta intre frigider si aragaz
Distanța între frigider și aragaz[Sursa foto: freepik]

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: "Te iubesc, îngerul meu". Mesajul cutremurător al mamei Ioanei Beatrice, tânăra ucisă de proprietarul magazinului în care muncea. Familia fetei se pregătește pentru procesul criminalului - stirilekanald.ro

În mod evident că frigiderul nu se va afla în mijlocul bucătăriei, ci lângă un perete. Cu toate acestea, există o regulă care spune că nu trebuie să fie lipit de perete, ci să existe o anumită distanță. Niciodată nu amplasa frigiderul lipit de perete, nici cu partea din spate, nici pe una dintre cele două părți laterale, fiindcă are nevoie de loc să se ventileze corespunzător. Căldura degajată de sistemul de răcire trebuie să aibă posibilitatea de a se dispersa.

În momentul când alegi să concepi aranjarea bucătăriei, ia în considerare ca între frigider și perete să fie minim 15 cm. De asemenea, este important ca frigiderul să nu se afle într-o locație unde bate soare direct și nici într-o zonă umedă. Dacă așezi frigiderul într-un loc umed, este posibil să ruginească și să existe pericolul de un accident din cauza curentului electric. Așadar, este recomandat să așezi frigiderul cât mai departe de chiuvetă.

Mai mult, acesta trebuie să fie așezat direct pe podea, nu pe covor sau mochetă, deoarece căldura degajată le va decolora. Un alt sfat util este să nu acoperi frigiderul cu nimic și să nu pui alte obiecte deasupra lui. Pentru va ventilația să funcționeze corect, este nevoie ca frigiderul să aibă suficient spațiu deasupra și dedesubt. Deoarece este folosit cel mai des dintre toate electrocasnicele, frigiderul trebuie să se deschidă ușor. Așadar, este esențial să fie suficient spațiu între frigider, perete și mobiler. Totuși, este util ca blatul de lucru să fie în apropierea frigiderului, pentru a îți fi ușor să muți alimentele din frigider. Mai mult, este o zonă perfectă pentru atunci când aduci cumpărăturile ce trebuie să fie așezate în frigider.

  Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială. 



Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Cum să vă curățați veranda în 5 pași simpli

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies