Lista simplă de activități pentru curățenia de primăvară

curatenia de primavara

Curățenia de primăvară

Află din rândurile următoare sfaturi utile pentru curățenia de primăvară.

Odată cu venirea primăverii, atmosfera se schimbă și totul revine la viață. Chiar și locuința noastră are nevoie de o reîmprospătare și de aceea doamnele încep curățenia de primăvară. Fie ca alegi sa o faci la începutul sezonului sau chiar înainte de Paște, asigură-te că iei în considerare următoarele sfaturi:

1. Așternuturi și perdele fresh

Poți începe cu schimbarea așternutului, deoarece acesta este un punct esențial pentru a simți împrospătarea casei.

Atunci când faci curățenie generală, este esențial să nu uiți de curățarea perdelelor, deoarece îți vor face casa să aibă un miros foarte plăcut.

2. Dulapurile din baie și bucătărie

activitati curatenie de primavara
Activități curățenie[Sursa foto: freepik]

Cei mai mulți microbi se strâng în baie și bucătărie și este important să începi curățenia cu ce este cel mai greu. În special în bucătărie, blaturile și dulapurile acumulează grăsime, care trebuie eliminată cu soluții speciale, cât mai rapid.

3. Pereții și tocurile ușilor

O curățenie generală corectă și eficientă înseamnă să nu te ocupi doar de ștergerea prafului și aspirare, ci și de spălarea pereților și a tocurilor de la uși. Este important să faci acest proces o dată sau de două ori pe an, pentru ca locuința ta să fie fresh și curată în totalitate.

4. Curățarea meselor și a scaunelor

sfaturi curatenie
Sfaturi curățenie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În cazul în care scaunele tale sunt tapițate, este esențial să cureți tapițeria cu soluții speciale, mai ales dacă s-au format pete, de-a lungul timpului. Pe mese se adună mereu murdărie și este esențail să acorzi o mare atenție asupra lor.

Cu toate acestea, fii atentă să folosești produsele potrivite, în funcție de materialul mesei.

5. Curățarea canapelelor

sfaturi curatenia de primavara
Sfaturi curățenia de primăvară[Sursa foto: freepik]

La curățenia obișnuită, majoritatea dintre noi obișnuim să uităm de curățarea canapelelor. Chiar dacă poate nu există pete vizibile, fii sigură că fotoliile și canapeaua ta au acumulat murdărie și praf. Începe cu aspirarea lor și asigură-te că o faci și în inerior.

Ulterior, poți să cureți canapeaua cu ajutorul unei cârpe abrasive și a unui amestec format din bicarbonate de sodiu și apă. În acest fel, te asiguri că locul tău de relaxare este în totalitate curat.

6. Curățarea geamurilor și a pervazurilor

Curățenia de primăvară nu este completă fără spălarea geamurilor, care trebuie să fie impecabile atunci când va bate soarele în ele.

Așadar, cu ajutorul unei soluții speciale de curățarea geamurilor, spală toate geamurile din casă și asigură-te că vei curăța foarte bine și pervazurile, locul în care se adună de cele mai multe ori destul de mult praf.

7. Curățarea covoarelor

activitati curatenie de primavara
Activități curățenie[Sursa foto: freepik]

Dacă vrei ca întreaga casă să se bucure de o reîmprospătare, trebuie să ai și covoarele curate. Aceste obiecte acumulează foarte mult praf și acarieni, chiar dacă le aspiri cât de des poți.

Dacă locuința îți permite, poți spăla singură covoarele acasă. În cazul în care ai o casă destul de mică, poți apela la o spălătorie profesională. Indiferent de ce metodă alegi, asigură-te că vei curăța bine podeaua sub covor.

Citește și: Bat clopotele de nuntă în „Casa iubirii”? Bogdan îi va oferi Rebeccăi un inel? Aflați cum va reacționa concurenta, joi, 23 mai, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării- stirilekanald.ro

8. Curățarea tavanului

Deși este de multe ori un loc neglijat, deoarece nu se acumulează murdărie, este important ca o dată la ceva timp, să cureți și tavanul. În special în locurile unde există umezeală, este posibil să te confrunți cu mucegai. Așadar, cu ajutorul unei cârpe și a unui pămătuf, poți curăța cu ușurință chiar și locurile mai greu accesibile.

9. Ștergerea prafului

De cele mai multe ori, acest pas este ultimul din procesul de curățenie generală, deoarece acesta se acumulează chiar și în timp ce tu faci curățenie. Folosește o cârpă specială de praf și o soluție destinată acestui pas. Este important să dai jos toate obiectele pe care le ai pe rafturi și să acorzi o atenție sporită, pentru a te asigura că preț de câteva zile nu mai ai probleme cu depunerea prafului.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Cum să curățați o hotă din oțel inoxidabil

WOW! Cum arăta Gabriela Cristea, acum 20 de ani! Înaltă, slabă, cu fuste mini, făcea furori. Imagini BOMBĂ

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la Veşnicie". Este doliu în lumea filmului românesc! Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani

Horoscop 23 mai 2024. Află ce zodie devine mai puternică decât ar fi crezut

Ileana Badiu, duminica aceasta, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Breaking news despre Florin Piersic!


Cookies