Un taximetrist a preluat un grup de ucraineni, iar când a ajuns la destinație a făcut un gest uluitor: „Mi-a întins mâna”


Ce au făcut mai mulți români cu sufletul mare pentru refugiații din Ucraina care au căutat siguranța în țara noastră.

De mai bine de 40 de zile, românii sunt solidari cu oamenii fugiți din Ucraina din calea războiului. Oamenii au făcut numeroase strângeri de fonduri, unii i-au adăpostit pe ucraineni în locuința lor și alții le-au fost ghid la spital, la gară ori la aeroport.

Flavius Bunoiu a relatat pentru republica.ro câteva povești emoționante despre ucrainenii pe care i-a ajutat în această perioadă, dar și cum s-au comportat aceștia și cum au reacționat la bunătatea afișată.

„Aseară, fără preaviz, a trebuit să mă duc spre gară pentru a prelua o familie de refugiați ucraineni. Când am ajuns acolo, am constatat că erau mai mulți decât fusesem informat: mama, tatăl, trei copii (dintre care unul abia mergea în picioare), multe bagaje și o cușcă în care stăteau cuminți, împreună, o pisică și un cățel. Nu-i puteam duce pe toți cu mașina, așa că am apelat la primul taximetrist pe care l-am găsit ca să mă ajute.

L-am instruit sumar asupra adresei unde trebuie să ajungem și am plecat. La destinație, în timp ce scoteam bagajele din mașina lui, l-am întrebat cât îi datorez.

- Ce să-mi datorați, domnu’? Nimic, a zis taximetristul, eu vă mulțumesc că aveți grijă de ei. Mi-a întins mâna, i-a salutat și pe ucraineni, le-a urat noroc și a plecat.

povesti despre refugiati

Povesti despre refugiati

[Sursa foto: PixaBay]

Dar nu e singurul gest de genul acesta pe care l-am întâlnit în ultima lună și care m-a emoționat prin naturalețea cu care a venit, nesolicitat, prin caritatea și empatia dovedită.

Citeste si: 15 femei din Ucraina eliberate într-un schimb de prizonieri au fost rase pe cap de ruși: „În semn de umilință, aroganță și dispreț”

Avem o voluntară cu o boală gravă care ne ajută. Își pune mască, căci nu poate risca să aibă Covid sau vreo răceală, vine alături de soțul dânsei cu sufertașul și le aduce mâncare gătită în casă, traduce pentru ei, îi ajută în fel și chip.

Citeste si: Civili uciși în stradă, clădiri rase de pe suprafața pământului și semnele Z pictate în Borodianka

Avem o vecină care, la plecarea unei familii, a venit cu o farfurie de prăjituri făcută de ea. „Pentru drum, pentru copii”, i-a zis mamei care se pregătea de plecare, deși nu se puteau înțelege prin vorbe. În timp ce-i întindea farfuria cu prăjituri, a cuprins-o cu mâna stângă pe după umăr și a strâns-o în semn de mângâiere și încurajare.

Citeste si: „Mi-au omorât fratele. A plecat să ia apă pentru bebelușul său”. Oamenii din Mariupol vorbesc pentru prima dată despre atacul rușilor. Mărturiile cutremurătoare ale cetățenilor

În altă zi, veneam de la farmacie cu medicamente pentru familiile cazate. În colțul casei, lângă gard, ne așteptau câțiva vecini. Mi-am zis în gând că numai de o ceartă cu vecinii nu aveam dispoziție atunci, mă așteptăm să trebuiască să le dau explicații în legătură cu străinii găzduiți. Când colo, s-a dovedit că ei ne așteptau ca să ne dea o mână de ajutor. Unul dintre ei ne-a oferit câteva vouchere de pâine (pâinea vine săptămânal cu microbuzul în sat), altul ne-a dat un sac de făină iar altul câteva sticle de lapte și ouă proaspete.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce au pățit două ucrainence care au ajuns în România: „Nu doresc să stea să cerșească!”

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Ce s-a întâmplat cu o familie din Ucraina care a căutat zile întregi cazare în România: „M-a bușit plânsul”

Băiețelul dispărut din Ucraina a fost găsit, la o lună de la dispariție: „Micul nostru înger este deja în ceruri”

„Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine”. Mărturii cutremurătoare în cazul preotului Visarion Alexa

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Mi-a fost milă să îl calc în picioare” Anamaria Prodan, reacție dură după apariția imaginilor cu bătaia dintre ea și Reghecampf
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri