Un mare oraş din ţară revine în scenariul roşu! Restaurantele se închid din nou


Autoritățile au decis carantinarea orașului Alba-Iulia, după ce a crescut numărul de cazuri de coronavirus.


In articol:

Vești cumplite pentru locuitorii din Alba-Iulia. Din cauza unui noul val de infectări cu Sars CoV-2, oraşul revine în scenariul roşu, de joi ora 00.00.

Comuna Ciugud intră în scenariul roșu

De asemenea, din cauza numărului mare de persoane infectate cu Covid-19, autoritățile au decis să ia aceeași măsură drastică și în comuna Ciugud.

Hotărârea de ultimă oră a fost luată după ce, în cele două localităţi, rata de incidenţă a infecţiilor prin COVID-19 a depăşit 3 la mie în ultimele 14 zile.

Restaurantele şi discotecile din Alba Iulia se închid din nou

Prin urmare, cinematografele, instituțiile de spectacole sunt închise, în plus nu se pot desfășura în aer liber spectacole, concerte ori festivaluri.

În plus, se interzic nunțile, botezurile și mesele festive atât în spații închise, cât și spații deschide, precum și reuniunile cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

O altă măsură luată de autorități este legată de circulație. Este interzisă circulația în grupuri mai mari de șase persoane și după ora 23,00, cu anumite excepții.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca are un răspuns imunitar bun la persoanele în vârstă: “Ideea este că avem destul de..."

Școlile încep pe 8 februarie, după 3 scenarii posibile

Pe data de 8 februarie încep cursurile.

Marți, în jurul orei 15.00, Klaus Iohannis a stabilit principalele direcții de acțiune împreună cu Florin Cîțu, cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. La această întâlnire au participat și medicii Raed Arafat și Adriana Pistol.

Comuna Ciugud
Comuna Ciugud a intrat in scenariul rosu[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Imunizarea cu vaccinul Moderna începe de la 1 februarie! Când se poate face rapelul?

„Nu am scăpat de pandemie, este nevoie să respectăm măsurile care sunt în vigoare. Dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puţine persoane internate la terapie intensivă, avem ceva mai puţine persoane care se internează în spital în fiecare zi. Pe de altă parte, ne-am uitat ce fac alţii. Putem să constatăm că marea majoritate a ţărilor din UE deschid şcolile. Sunt doar trei state care nu deschid şcolile.
În consecinţă, în unanimitate, am decis: începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Este evident că trebuie să respectăm situaţia din fiecare localitate. Pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure.”, a declarat Klaus Iohannis.

Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor

Scenariul verde – dacă rata de infectare cu COVID-19 în ultimele 14 zile va fi sub 1,5 la mie, toţi copiii merg la şcoală.

Scenariul galben – la o rată de infectare cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie vor participa fizic la ore copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar şi copiii din clasele terminale – VIII, XII.

Scenariul roșu – la o rată de infectare de peste 3 la mie – vor mai face cursuri ”faţă în faţă” copiii de grădiniţă şi de ciclu primar.

 

Și cafenelele și restaurantele în interior se închid. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate acolo.

Totodată, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.


Abonează-te pe

Citește și:

Sorin Cîmpeanu, anunț important despre începerea școlilor: "Se vor primi măşti..."

Despărțire bombă în showbiz!? Ce se întâmplă în relația lui Theo Rose din cauza certurilor

COVID-19 Bulgaria: testul pentru coronavirus devine obligatoriu

Virus de 10 ori mai periculos decât Covid-19, noul pericol pentru umanitate! „Nu știm cum va evolua această boală, dacă ajunge la oameni!”

Virgil Musta, despre cei infectați după administrarea vaccinului anticoronavirus: ”Protocolul românesc recomandă să se prezinte pentru rapel la 28 de zile după izolare"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cum sa iti sporesti increderea in tine si sa fii mai fericita

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri