Anunțul făcut de Klaus Iohannis! Se redeschid școlile, dar nu pentru toți elevii! Sunt trei scenarii posibile!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat redeschiderea școlilor din data de 8 februarie, însă nu toți elevii vor reveni în bănci.


In articol:

Klaus Iohannis a făcut anunțul așteptat de toată țara. Din data de 8 februarie, elevii vor reveni în bănci. Trei scenarii vor fi puse în aplicare pentru unitățile de învățământ.

Marți, în jurul orei 15.00,

Klaus Iohannis a stabilit principalele direcții de acțiune împreună cu Florin Cîțu, cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. La această întâlnire au participat și medicii Raed Arafat și Adriana Pistol.

„Nu am scăpat de pandemie, este nevoie să respectăm măsurile care sunt în vigoare. Dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puţine persoane internate la terapie intensivă, avem ceva mai puţine persoane care se internează în spital în fiecare zi.

Pe de altă parte, ne-am uitat ce fac alţii. Putem să constatăm că marea majoritate a ţărilor din UE deschid şcolile. Sunt doar trei state care nu deschid şcolile.

În consecinţă, în unanimitate, am decis: începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Este evident că trebuie să respectăm situaţia din fiecare localitate. Pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure.”

, a declarat Klaus Iohannis.

klaus iohannis anunta redeschiderea scolilor
Scolile se vor deschide in functie de cazurile de coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Raed Arafat, primele declaratii după incendiul care a izbucnit la Institutul "Prof. Dr. Matei Balș": "Condoleanțe familiilor..."

Cele trei scenarii

Scenariul verde – dacă rata de infectare cu COVID-19 în ultimele 14 zile va fi sub 1,5 la mie, toţi copiii merg la şcoală.

Scenariul galben – la o rată de infectare cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie vor participa fizic la ore copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar şi copiii din clasele terminale – VIII, XII.

Scenariul roșu – la o rată de infectare de peste 3 la mie – vor mai face cursuri ”faţă în faţă” copiii de grădiniţă şi de ciclu primar.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: 79% dintre românii vaccinați cu prima doză sunt persoane vulnerabile

Redeschiderea școlilor. Sorin Cîmpeanu a definitivat structura anului școlar curent

Structura anului școlar 2020-2021

Anul școlar 2020-2021 are 34 de săptămâni:

Semestrul I- 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie- 29 ianuarie 2021) Semestrul al II-lea- 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021) Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal- filiera teologică, cu excepţia claselor terminale şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Vacanţele elevilor sunt programate astfel:

vacanţa de iarnă (23 decembrie 2020- 10 ianuarie 2021), vacanța intersemestrială (30 ianuarie- 7 februarie 2021), vacanţa de primăvară, Paştele Catolic (2- 11 aprilie), Paştele Ortodox (30 aprilie- 9 mai), vacanţa de vară (18 iunie 2021- data din septembrie 2021 la care vor începe cursurile anului şcolar 2021-2022).

 


Abonează-te pe

Citește și:

Lockdown prelungit în Israel Numărul de infectări cu noul coronavirus este în creștere!

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

Declarații uluitoare! Ce reacții pot apărea după a doua doză de vaccin anticoronavirus?

Decizie de ultimă oră! Noua Zeelandă își închide granițele din cauza pandemiei de coronavirus!

Localitatea Havârna din Botoșani intră în carantină! Incidența cazurilor a depășit 13 la mia de locuitori

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

CITEȘTE: Cum hidratezi tenul gras. Soluții la îndemâna oricui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri