Lockdown prelungit în Israel Numărul de infectări cu noul coronavirus este în creștere!


Ministerul Sănătății din Israel a anunțat prelungirea lockdown-ului cu 5 zile.


In articol:

Ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat prelungirea lockdown-ului impus cu încă 5 zile. Guvernul se va întruni miercuri pentru a stabili noi direcții de acțiune în ceea ce privește stoparea pandemiei de coronavirus și intensificarea campaniei de vaccinare.

Duminică, mii de evrei ultra-ortodocși au încălcat lockdown-ul, participând la înmormântarea unui rabin din Ierusalim. Cazul nu a fost însă singular. Conform prvederilor legale, numărul maxim de persoane care pot participa la un astfel de eveniment este 20.

Parlamentul israelian a votat pentru creșterea amenzilor în cazul persoanelor care încalcă restricțiile impuse. Astfel, companiile și școlile care nu țin cont de reguli pot ajunge să plătească sume cuprinse între 5000 și 10.000

de shekeli (2500 de euro).

Deși campania de vaccinare este în plină desfășurare în Israel, numărul cazurilor este în creștere. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproximativ 3500 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Citeste si: Imunizarea cu vaccinul Moderna începe de la 1 februarie! Când se poate face rapelul?

Klaus Iohannis, declarații despre pașaportul COVID-19

lockdown prelungit in israel

Klaus Iohannis a făcut declarații cu privire la impunerea pașaportului COVID-19, susținând că nu este de acord cu această măsură.

Acesta a adăugat că pașaportul ar genera cazuri de discriminare în rândul populației, însă menționează că va fi introdus totuși un certificat de vaccinare prin care cei care au fost imunizați cu serul anticoronavirus vor fi separați de restul cetățenilor.

„Nu consider că asta este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil. Sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare şi va exista şi la noi, dar el trebuie folosit pentru motive medicale.

Citeste si: Declarații uluitoare! Ce reacții pot apărea după a doua doză de vaccin anticoronavirus?

Persoana care primeşte certificatul ştie când a primit prima doza şi a doua. Sunt date importante pentru medicii. Însă să folosim aceste certificate de vaccinare să împărţim populaţia în două: cei care au fost vaccinaţi şi cei care nu, nu mi se pare un lucru bun”, a precizat Klaus Iohannis.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

21 SEPETEMBRIE 2021: Horoscop zilnic marţi. O zodie are mare nevoie de odihnă!

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Albert Oprea și Maria Chițu, replici neaşteptate în direct: „Eu am ținut la tine și pot să zic că încă țin!”

Bianca Comănici are un nou iubit! Ce spune bruneta despre cel care a făcut-o să zâmbească din nou: „Îl ador!”

Un cunoscut fost concurent de la Puterea dragostei va deveni tătic! Cine a dat minunata veste

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Roxana Nemeș și Călin Hagima s-au căsătorit! Mesajul neașteptat din partea Mellinei de la Survivor: „Soțul tău mi-a umplut...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri