Lockdown prelungit în Israel Numărul de infectări cu noul coronavirus este în creștere!

lockdown prelungit in israel

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat prelungirea lockdown-ului cu 5 zile.

Ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat prelungirea lockdown-ului impus cu încă 5 zile. Guvernul se va întruni miercuri pentru a stabili noi direcții de acțiune în ceea ce privește stoparea pandemiei de coronavirus și intensificarea campaniei de vaccinare.

Duminică, mii de evrei ultra-ortodocși au încălcat lockdown-ul, participând la înmormântarea unui rabin din Ierusalim. Cazul nu a fost însă singular. Conform prvederilor legale, numărul maxim de persoane care pot participa la un astfel de eveniment este 20.

Parlamentul israelian a votat pentru creșterea amenzilor în cazul persoanelor care încalcă restricțiile impuse. Astfel, companiile și școlile care nu țin cont de reguli pot ajunge să plătească sume cuprinse între 5000 și 10.000

de shekeli (2500 de euro).

Deși campania de vaccinare este în plină desfășurare în Israel, numărul cazurilor este în creștere. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproximativ 3500 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Citeste si: Imunizarea cu vaccinul Moderna începe de la 1 februarie! Când se poate face rapelul?

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Klaus Iohannis, declarații despre pașaportul COVID-19

lockdown prelungit in israel

Klaus Iohannis a făcut declarații cu privire la impunerea pașaportului COVID-19, susținând că nu este de acord cu această măsură.

Acesta a adăugat că pașaportul ar genera cazuri de discriminare în rândul populației, însă menționează că va fi introdus totuși un certificat de vaccinare prin care cei care au fost imunizați cu serul anticoronavirus vor fi separați de restul cetățenilor.

„Nu consider că asta este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil. Sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare şi va exista şi la noi, dar el trebuie folosit pentru motive medicale.

Citeste si: Declarații uluitoare! Ce reacții pot apărea după a doua doză de vaccin anticoronavirus?

Persoana care primeşte certificatul ştie când a primit prima doza şi a doua. Sunt date importante pentru medicii. Însă să folosim aceste certificate de vaccinare să împărţim populaţia în două: cei care au fost vaccinaţi şi cei care nu, nu mi se pare un lucru bun”, a precizat Klaus Iohannis.

 

 Citește și:

Zodiac 5 octombrie 2023. Află ce zodie cere ajutor

Turist în Țara Moților. 3 locuri superbe din Apuseni

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies