Uite ce obicei dubleaza riscul de deces prematur! Trebuie sa renunti la el imediat!


Cercetatorii americani au descoperit ce obicei dubleaza riscul de deces prematur. Iata despre ce este vorba.

Adultii care se uita la televizor cel putin trei ore pe zi isi pun in pericol major sanatatea, spre deosebire de cei care petrec mai putin timp in fata micului ecran.

„Privitul la televizor constituie unul dintre principalele comportamente sedentare ale modului nostru de viata (...). Rezultatele noastre merg in aceeasi directie ca studiile precedente, care indica o legatura intre timpul petrecut in fata televizorului si mortalitate", a declarat Miguel Martinez-Gonzalez, coordonatorul studiului si profesor de sanatate publica la Universitatea Navarra, din orasul spaniol Pamplona.

Cercetatorii au studiat 13.284 de adulti spanioli sanatosi, cu o varsta medie de 37 de ani, dintre care 60% femei, cu studii superioare, pentru a stabili o legatura intre trei tipuri de comportamente sedentare si riscul de mortalitate. Aceste comportamente au fost privitul la televizor, petrecerea timpului in fata calculatorului si condusul masinii.

Participantii la studiu au fost urmariti, in medie, timp de 8,2 ani.

Autorii studiului au constatat 97 de decese, dintre care 19 au fost cauzate de boli cardiovasculare, 46 de cancer si 32 de alte cauze.

In schimb, oamenii de stiinta nu au gasit nicio corelatie semnificativa intre timpul petrecut in fata calculatorului sau cel petrecut la volan si riscul crescut de mortalitate prematura.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Cum să faci clătite curcubeu? Reţeta simplă pe care trebuie neapărat să o încerci!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri