Uite cand sa ne ingrijoram din pricina sangerarilor intre menstruatii!


Un ciclu menstrual normal apare la fiecare 28 zile si dureaza intre patru si sapte zile.

Totusi, nu este considerat neobisnuit pentru intregul ciclu menstrual al unei femei de a fi cu cateva zile mai scurt sau mai lung de 28 de zile, sau ca perioada menstruatiei sa dureze pana la opt zile.

Orice sangerare vaginala care apare dupa ce se incheie perioada menstruatiei si inainte de inceperea perioadei urmatoare este de obicei un motiv de ingrijorare. Medicul specialist in obstetrica-ginecologie Dr. Andreas Vythoulkas ne raspunde la cateva intrebari pe aceasta tema:

Ce se ascunde in spatele sangerarilor intre menstruatii? - Sunt multe cauze care pot duce la sangerari intre menstruatii. Dintre cele mai comune sunt dereglarile hormonale, de care au parte multe femei. Fibroamele uterine sunt din nou o cauza comuna a sangerarilor intre menstruatii. Dar pot exista si cauze mai grave, pe care este musai sa le investigheze un medic.

Ce ar trebui saƒ facaƒ o femeie care are sangerari intre menstruatii? - Neparat sa se prezinte la medic pentru investigatii, chiar daca sangerarea s-a oprit la scurta vreme. Nici in acest caz nu e bine sa apelam la automedicatie, deoarece medicul ginecolog este cel care poate trimite la analize de specialitate si la un alt control, eventual.

Sangerarile intre menstruatii pot avea multiple cauze la femeile fertile. O data instalata menopauza, pot aparea si in acest caz sangerari sporadice, care mai cu seama trebuie investigate, varsta menopauzei este una dificila din punct de vedere al sanatatii.

Cand devin sangerarile intre menstruatii periculoase pentru sanatatea femeii? - Atata timp cat vorbim despre o sangerare, este clar ca ea poate fi periculoasa. In special daca vorbim despre sangerari abundente si care dureaza pe o perioada destul de lunga de timp.

Ce tratament este indicat in cazul sangerarilor intre menstruatii? - Tratamentul depinde in primul rand de diagnostic. In unele cazuri, este necesara interventia chirurgicala, in altele - pastile, iar in unele nu se intervine in nici un fel, pentru ca sangerarile se pot opri de la sine si ele nu reprezinta neaparat un pericol, mai ales in cazul dereglarilor hormonale.

Exista vreo legatura intre sangerarile intre menstruatii si anticonceptionale? Daca da, ce e de facut? Pacienta intrerupe tratamentul cu anticonceptionale sau ia legatura cu medicul ginecolog? - Aceste cazuri nu sunt foarte dese, dar da, ele pot exista. Si pot aparea mai cu seama din pricina faptului ca anticonceptionalele pot da dereglari hormonale, mai cu seama daca sunt administrate fara ca inainte sa se efectueze un set complet de analize, recomandate de medicul ginecolog. Cel mai bine este sa se ia legatura cu medicul, acesta este primul pas care ar trebui facut.
Citeste cotinuarea pe: www.csid.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Cine face primul pas și cum o să te sărute în funcţie de zodie? Berbecul e rapid şi pasional!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri