Tulburătoarea poveste a Elenei, doctorița româncă bolnavă de cancer: "Voi, care sunteți sănătoși: cancerul nu e lepră. Nu îi izolați pe bolnavii de cancer"


Elena, o doctoriță româncă bolnava de cancer a povestit despre lupta ei cu maladia

Am păstrat pentru final câteva sfaturi pentru voi, care sunteți sănătoși: nu ii izolați pe bolnavii de cancer.

Cancerul nu e lepră. Mergeți, ajutati-i. Nu ii ajuta cu nimic doar simplul fapt ca va gânditi la ei. Cumparati-le o pâine, o banana. Oferiti-le bani pentru ca este o boala in care ai mare nevoie. Mergeți, bateti la usa lor. Nu-i izolați în spatele unui telefon spunând de complezenta: dacă ai nevoie suna-ma! Nu va vor suna si voi stiti asta dar va face bine sa știți că v-ati facut datoria.

Citeste si: Exista riscul sa dezvolti cancer de piele daca scoti o alunita? Ce spun specialistii

Un bolnav de cancer are nevoie de familie si prieteni ca de aer. Sentimentul ca este abandonat este inimaginabil de dureros si de descris în cuvinte. Si mai rau decat asta este sa il invinovatesti cumva de boală: sigur ai pacatuit… sigur ai mancat … sigur ai facut tu ceva de ai făcut cancer.! Aceste acuzatii sunt o avanpremieră a morții. Imi aduc aminte de florile pe care le-am primit la Iași după operație de la colectivul de colegi de la Saveni.

A fost ceva care m-a motivat să lupt. Orice gest cât de mic contează. Vechi prieteni sau simple cunoștințe au venit in spital la Iași și la București. Cu un fruct, cu un iaurt, cu un zâmbet. Lumea nu m-a uitat. Până si vechi pacienți m-au sunat

Citeste si: Vitamine care cresc riscul de cancer, în doze foarte mari

De fapt acesta este cel mai puternic mesaj de care are nevoie un bolnav de cancer. Țin minte o amică ă venit se la servici in pauza de masă și mi-a masat tălpile. Ma dureau si erau amortite. A durat 10 minute apoi a plecat la program. A fost atât de uman, de simplu si in acelasi timp dumnezeiesc. Nu abandonați bolnavii de cancer si nu ii priviti ca pe o cauză pierdută. Dumnezeu îi încearcă pe ei, dar si pe voi deopotrivă.

La multi ani! Exista viață și după cancer. Dar mai ales există viață înainte de moarte!„ – a scris Elena pe pagina sa personală de Facebook.

sursa: radioresita.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Roxana Vancea vrea să rămână însărcinată! „Când o să fie...” Vedeta și-a găsit fericirea lângă Dragoș Paiu, soțul ei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri