Tratamente naturiste cu frunze de nuc. Strabunicele nostre le foloseau pe toate pentru că aveau credinţă in puterea naturii


Tratamente naturiste cu frunze de nuc. Strabunicele nostre le foloseau pe toate pentru că aveau credinţă in puterea naturii

Nucul este o adevărată farmacie naturală, în scop terapeutic putându-se utiliza aproape totul: frunzele, fructele, cojile verzi care cad toamna îndată ce fructele s-au copt. Frunzele de nuc îşi dovedesc şi ele eficienţa în combaterea unor afecţiuni, ajută la încetinirea îmbătrânirii celulare, iar extern se folosesc în dermatoze şi contra căderii părului.

Pentru că proprietăţile lor benefice să fie resimţite la cel mai înalt nivel, frunzele de nuc se culeg tinere, la începutul verii, fără codiţă. Ulterior, trebuie puse la uscat într-un spaţiu răcoros şi bine ventilat. Când frunzele de nuc devin friabile, pot fi adunate şi depozitate în săculeţi de pânză ori de hârtie pentru utilizări ulterioare.

Cele mai importante substanţe cu acţiune terapeutică din frunzele de nuc sunt flavonoidele şi taninurile.

Dar ele sunt, de asemenea, bogate în cupru, iod, zinc, vitamina C, acid cafeic, vitamina B5, uleiuri volatile.

Tratamente naturiste cu frunze de nuc. Pentru sănătatea digestivă

Infuzia de frunze de nuc are o influenţă pozitivă asupra sistemului digestiv, contribuind la îmbunătăţirea digestiei, dar şi la tratarea unei palete largi de afecţiuni.

Infuzia se obţine adăugând o linguriţă de frunze la 250 ml apă clocotită.

Acoperiţi cană şi lăsăţi la infuzat timp de 10 minute. Se recomandă consumul a 2-3 căni de infuzie de frunze de nuc pe zi.

Ceaiul poate fi folosit că adjuvant în tratamentul enteritei, gastritei şi inflamaţiilor intestinale, acţionând şi că un antidiareic eficient.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

S-a născut primul bebeluş din două mame. Premiera medicală mondială

Am aflat motivul real pentru care Dan Negru și-a dat demisia! Incredibil ce salariu avea

"Mor, tati! Mor!" Cuvintele încrâncenate ale unei fetiţe de 6 ani care au şocat o lume întreagă

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru: Ce să bei seara ca să ai parte de un somn odihnitor

OTRAVIREA LENTĂ A OMENIRII. Glutamatul de sodiu ne distruge incet, dar sigur. Studiile detaliate trag un semnal de alarmă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Alexandra de la Puterea Dragostei, reacție acidă la adresa lui Codruț! Blondina nu vrea să mai audă de el: „Era un stres maxim”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri