Totul despre Ziua Internațională a Animalelor - 4 octombrie


Astăzi este Ziua Internațională a Animalelor. Asigură-te că o sărbătorești așa cum se cuvine și bucură-te și tu mai mult de animalul tău de companie!


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce reprezintă mai exact Ziua Internațională a Animalelor, celebrată astăzi, 4 octombrie, dar și ce putem face în această zi.

În plus, descoperiți și care sunt doar câteva dintre nenumăratele beneficii de care vă puteți bucura, dacă veți adopta sau achiziționa un animal de companie.

 

Ziua Internațională a Animalelor

Ziua Mondială a Animalelor  este sărbătorită pe data de 4 octombrie, în fiecare an. Aceasta este ziua internațională în care acționăm pentru drepturile animalelor, dar și pentru binele lor, fiind sărbătorită în nenumărate modalități în funcție de țara în care ne aflăm, însă are loc indiferent de naționalitate, religie, credință sau alte astfel de criterii.

Ziua Internațională a Animalelor  este ziua de sărbătoare a Sfântului Francisc de Assisi, care este totodată considerat și patronul spiritual al animalelor.

ziua internationala a animalelor 4 octombrie

Ziua Internațională a Animalelor

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: De ce se învârte câinele după coadă. De ce fac acest lucru?

 

Ce putem face astăzi de  Ziua Internațională a Animalelor

Pe data de 4 octombrie, în fiecare an, fiind  Ziua Internațională a Animalelor, există și o misiune care trebuie luată în considerare. Printre multiplele aspecte legate de această zi, se află și cele de a:

  • ridica statutului animalelor, pentru a îmbunătăți modul de viață al acestora în întreaga lume
  • ne mobiliza global, pentru a le oferi o viață mai bună tuturor animalelor
  • crește gradul de conștientizare și educație, în ceea ce privește animalele de pretutindeni
  • respecta animalele

beneficiile unui animal de companie

Ziua Internațională a Animalelor

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: De ce toarce pisica atunci când o mângâi

 

Cum îți poate schimba viața un  animal de companie

Efecte benefice asupra sănătății mentale

Indiferent de faptul că animalul de companie este un câine, o pisică sau un papagal, a fost descoperit de către cercetători, faptul că există o legătură extrem de puternică între animalele de companie și sănătatea mentală a oamenilor.

Acesta este și motivul pentru care câinii, de exemplu, se folosesc și în scop terapeutic, pentru persoanele care suferă de diverse probleme psihice.

Dacă aceste persoane aleg să dețină un  animal de companie, datorită atenției pe care o primesc din partea acestora, în corpul lor se pot întâmpla următoarele aspecte:

tensiunea arterială scade, prin urmare, la fel se întâmplă și cu riscul de hipertensiune arterială ritmul cardiac este normal, iar respirația devine regulată devin mai calme și mai relaxate, scăpând de stres, nervi sau supărare

Te scapă de stres

Inclusiv acest aspect a fost demonstrat științific, mai exact cu privire la faptul că interacțiunea cu un animal de companie  prietenos, ajută la eliberarea de oxitocină, iar astfel, reduce nivelul de cortizol din corp. În plus, în momentul în care o persoană mângâie un animal de companie, tensiunea arterială scade, având totodată și efectul de a reduce stresul.

ziua internationala a animalelor 4 octombrie

Ziua Internațională a Animalelor

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce trebuie să știi când cumperi un câine

Scade riscul de anxietate

În urma unui studiu din anul 2015, a fost demonstrat faptul că, de exemplu, câinele poate proteja copiii de anxietate. Pentru a crește activitatea fizică, joaca sau plimbarea cu un câine reprezintă o modalitate numai bună și eficientă pentru persoanele care suferă de obezitate.

În plus, printre nenumăratele beneficii pe care le putem avea, odată ce interacționăm cu un animal de companie, se află și următoarele: poate crește stima de sine (la copiii cu vârsta de 7-8 ani), ajută în prevenirea tulburărilor emoționale, comportamentale și mentale (tot la copii), se poate îmbunătăți și starea de sănătate mentală (la adulți și persoane în vârstă), reducând stresul și absenteismul.

Te scapă de singurătate

Odată ce vei primi în viața ta un animal de companie, indiferent care va fi acela, viața ta se va schimba complet, dar bineînțeles, în bine. Se pare că prezența unui animal de companie, poate elimina sentimentele de singurătate, având un efect pozitiv asupra sănătății persoanelor predispuse la depresie sau anxietate.

animal de companie adoptie

Ziua Internațională a Animalelor

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum să faci o pisică să te placă: 8 moduri dovedite

 

Scurt istoric despre  Ziua Internațională a Animalelor

Ziua Mondială a Animalelor a fost creată de către Heinrich Zimmermann, prima Zi Mondială a Animalelor având loc pe data de 24 martie 1925, în Germania, eveniment la care au luat parte peste 5.000 de persoane.

Cu toate acestea, respectivul eveniment era programat de fapt, pe data de 3 octombrie (sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual al ecologiei), însă locul nu era disponibil. Astfel, Ziua Mondială a Animalelor a fost mutată pe data de 4 octombrie, începând cu anul 1929.

În luna mai a anului 1931, la Congresul Internațional de Protecție a Animalelor de la Florența, propunerea lui Heinrich Zimmermann de a realiza o sărbătoare universală din Ziua Mondială a Animalelor (4 octombrie), a fost acceptată și adoptată.

Astăzi, 4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor  a devenit un eveniment global.

cum adopt un animal de companie

Ziua Internațională a Animalelor

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum să bagi o pisică în casă. 3 moduri prin care îți poți convinge partenerul să accepte o felină ca animal de companie


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să bagi o pisică în casă. 3 moduri prin care îți poți convinge partenerul să accepte o felină ca animal de companie

Crăciunița, floare de Sărbătoare: Tot ce trebuie să știi despre această plantă

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum să faci o pisică să te placă: 8 moduri dovedite

Ce trebuie să știi când cumperi un câine

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Andia. „Mi-am dat seama că am voce de radio!”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri