Ce trebuie să știi când cumperi un câine


Totul este bine și frumos atunci când decizi să îți cumperi un câine. Însă te-ai gândit la toate sarcinile care vin la pachet cu acesta?


In articol:

Află din rândurile următoare câteva aspecte importante pe care trebui să le știi, odată cu achiziția unui nou membru al familiei, câinele.

 

Ce trebuie să știi când cumperi un câine

Contea ză ce rasă de câine alegi

Se recomandă să îți alegi o rasă de câine  care să se muleze pe stilul tău de viață. În cazul în care ești o persoană care obișnuiește să stea mai mult în casă sau lucrează foarte mult, cel mai bine ar fi să optezi pentru o rasă de câine care să nu necesite foarte multă mișcare și întreținere.

Câinii care sunt de dimensiuni mai mari, tind să fie firi mai liniștite, pe când cei mici, au tendința de a avea mai mereu nevoie de companie și de activitate.

toate rasele de caini

Citeste si: CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi că te rătăcești în oraș sau în pădure

Reguli ale casei

Oricât de drăguț ar fi un câine, trebuie să știi că este nevoie să-l dresezi, pentru ca acesta să învețe încă de mic, anumite „reguli” importante.

Dacă nu îl vei învăța din timp aceste câteva lucruri, mai târziu te vei trezi cu situații mai puțin plăcute, cum ar fi: rosul papucilor sau nevoile lui peste tot prin casă. Pe de altă parte, dacă nu te poți ocupa de dresajul lui, achiziționează un câine care cunoaște deja aceste „reguli”. De obicei, aceștia sunt cei mai maturi.

Jucării

Chiar dacă ești acasă și nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a te juca cu el sau chiar dacă ești mai mereu plecat, trebuie să ai în casă câteva jucării speciale pentru acesta. Astfel, câinele nu se va plictisi și va avea mereu activitate. În acest mod, nu te vei trezi nici cu casa dezordonată, iar câinele tău nu se va supăra pe tine.

cum dresezi un caine

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi câini

Medic veterinar

Trebuie să te interesezi și de un medic veterinar specialist care te va ajuta cu vaccinurile, deparazitările și alte tratamente de care noul tău prieten  va avea nevoie. Bineînțeles că te poți consulta și cu alte cunoștințe care au deja animale de companie, dar cel mai bine ar fi să ai un medic veterinar, care are mai multe cunoștințe în acest domeniu.

Costuri

Înainte de a lua o decizie cu privire la achiziționarea unui câine, trebuie să te gândești și la costurile cu care vine la pachet. Aceste costuri pot părea mici la început, însă pe parcurs se vor aduna. Acest lucru se întâmplă pentru că, animalul tău de companie va avea nevoie de o mâncare de calitate, de vizite la medicul veterinar, care implică vaccinuri, tratamente și multe altele, dar va avea nevoie și de îngrijirea fizică și medicală de fiecare dată când este nevoie. Deși câinii care trăiesc în mediul rural, la curte, sunt învățați cu mediul și nu necesită atât de multe lucruri, cei care stau într-un apartament, tind să fie mult mai sensibili.

jucarii si patuturi pentru caini

Citeste si: CITEȘTE: Horoscop zilnic vineri, 4 februarie 2022. Află ce zodie trebuie să facă economii!

Ascunde lucrurile

În momentul în care ai achiziționat un câine, va trebui să îți depozitezi mai bine hainele, produsele chimice și încălțămintea. Astfel, câinele tău nu va avea ce să strice, pentru că nu va avea acces la ele. Evită să lași la îndemână orice alt lucru pe care acesta l-ar putea strica sau i-ar putea face rău.

Locul de dormit

Asigură-te că i-ai pregătit un loc special unde ar putea să doarmă. Astfel, de fiecare dată când va simți nevoia să se retragă, fie că este obosit, fie că va vrea să fie singur, va avea nevoie de un loc retras și liniștit, unde să aibă spațiul lui.

medici veterinari

Citeste si: CITEȘTE: De ce le plac pisicilor măslinele

Comenzile de bază

Înainte să îți achiziționezi un câine, trebuie să cunoști anumite comenzi de bază, pentru că odată ce îl aduci acasă, să îl poți învăța aceste lucruri. Prin urmare, mai există o sarcină și pentru tine. Pe lângă locul unde își va face nevoile, trebuie să îl familiarizezi și cu zgarda și lesa special cumpărate pentru el.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce înseamnă când visezi că te rătăcești în oraș sau în pădure

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Ce înseamnă când visezi câini

Ce zodie sunt în zodiacul chinezesc? Lista cu semnele și anii care le corespund

CITEȘTE: Horoscop zilnic vineri, 4 februarie 2022. Află ce zodie trebuie să facă economii!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Se desființează pensiile speciale? Legea se află în Parlament
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri