Totul despre rutina în cuplu


Multe cupluri ajung să se certe atunci când intervine rutina în relație. Unele cupluri caută soluții pentru a scăpa de această situație, însă alte cupluri ajung să se despartă.


In articol:

Medicul Cristian Andrei a dezvăluit ce este de făcut atunci când intervine rutina în cuplu și cum poate fi aceasta combătută extrem de simplu.

 

„Bărbații au de înțeles ce înseamnă femeia.

După o pauză de cinci ani, se poate întâmpla o împăcare dacă cel puțin unul dintre cei doi se reinventează, astfel încât, dacă intră pe ușă, să nu știi cine este. Nu trebuie să îl vezi tot pe cel pe care l-ai lăsat acum cinci ani în aceeași poziție. Trebuie să fie sau să fii un om complet schimbat, să ai o metamorfoză. De multe ori se întâmplă asta prin dezvoltare, ai găsit un job nou, ai descoperit niște calități pe care le ai și pe care le pui în mișcare și cealaltă persoană nu mai știe cine ești, ai un mister, se reconstruiește misterul și
atunci o persoană nouă intră pe ușă.

Citește și: Este gelozie, iubire sau boală

Rutina in cuplu

De ce apare rutina in cuplu

[Sursa foto: Unsplash]

Toată lumea întreabă ce să facă în cuplu pentru ca totul să fie ca pe roate. Ideea este să conserve. Lumea crede că doar dacă pui la borcan iubirea inițială, gata, te-ai asigurat. Nu e așa. La țară se mai spune și așa: trebuie și pritocită, adică mai bagi și niște aer, din când în când.

Nu merge să o lași așa. Și atunci, fiecare dintre cei doi, amândoi, trebuie să se dezvolte. Dacă se dezvoltă doar unul, acesta devine nemulțumit de cel care a rămas în urmă. Și așa, din dinamica aceasta, rezultă o căsnicie vie, o relație vie care nu mai este ce a fost, dar este ceva și mai interesant”, a dezvăluit medical Cristian Andrei.

Sfaturi pentru rutina în cuplu

Citește și: Ziua Îndrăgostiților 2023: Cele mai romantice destinații din România în care poți merge cu iubitul/a sau soțul/soția

Medicul a dezvăluit că este nevoie mereu de inovație în cuplu și la nivel personal. În plus, dezvoltarea personală vine cu schimbări pozitive în cuplu.

Asta  înseamnă să te ocupi mai întâi de tine, nu de defectele celuilalt. Ce ai de făcut este ca tu să te ocupi de tine și celălalt să se ocupe de el, nu tu să îi spui fă asta că nu faci bine. Pentru că atunci se naște și conflict, pe lângă nemulțumirea respectivă. Schimbarea din tine va declanșa un răspuns la celălalt. De adaptare măcar, de surpriză, de ușoară competiție, măcar, se va întâmpla ceva și cu celălalt dacă tu te dezvolți.

Citește și: Poți iubi două persoane în același timp?

Sfaturi pentru rutina in cuplu

De ce apare rutina in cuplu si cum se combate

[Sursa foto: Unsplash]

Și bineînțeles, un bărbat nu are voie să stea pe loc în căsnicie, el este cel care este de obicei cu viziunea și cu acțiunea, dar, mai nou, femeile de carieră au luat fața multor bărbați.

Și mai există și ideea că îmbătrânim, că doamna nu mai arată atât de fresh, de frumoasă, pe cât era la început și ce este de făcut? Păi ce să fie de făcut? Ea poate să își descopere și alte calități în afară de apariția fizică, poate să o învețe pe nora ei ceva nou, să apară împreună, ea trăiește prin copiii ei, devine și ea modernă odată cu dezvoltarea copiilor ei.  Există această idee a femeii românce ajunsă la menopauză, adică, parcă deodată se duce în jos, sacoșe în mână, telenovele. Sunt femei care încep o facultate la vârsta aceasta, femei care își deschid o mică afacere, femei care reușesc să își facă prieteni noi și asta înviorează foarte mult relația cu soțul. Nu ai de ce să te lași în spiritul acesta de conservator.”, a explicat medicul.

Citește și: De ce apar certurile în relația de cuplu

Rutina in relatia de cuplu

De ce intervine rutina

[Sursa foto: Unsplash]

Care sunt cele mai mari pericole în cuplu

Specialistul a explicat că multe rupturi în cuplu se produc atunci când oamenii nemulțumiți se întorc în trecut, fie la un fost partener, fie la un fost coleg, cineva cunoscut. De asemenea, „hibernarea în cuplu”, atunci când nu mai există o scânteie în familie duce la despărțiri și la divorțuri.

Omul nemulțumit care face o regresie se duce în trecut. Și atunci te întorci în trecut.

 

La urma urmei, de ce se întâmplă toate aceste lucruri cu dezmembrări familiale pe toată linia? Și nu numai la noi în țară. Pentru că oferta extrafamilială este mult mai bogată decât ce oferă familia. Înainte, cel mai frumos loc era la tine în bucătărie.  Acum ai curent peste tot și semnal la telefon. E o competiție nedreaptă între ce este în interiorul și în exteriorul familiei.

Adolescenții din familie simt acest lucru prima dată. Se produce mai întâi divorțul copiilor de părinți, apoi divorțul părinților.


Abonează-te pe

Citește și:

Care este secretul unui cuplu cu adevarat implinit

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Ce îmbunătățiri poți aduce relației de cuplu

Semne care îți arată ca ai nevoie de terapie în cuplu


DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri