Ce trebuie să eviți să spui într-o ceartă cu partenerul


Aflați din rândurile următoare care sunt lucrurile pe care ar trebui să nu le spui într-o ceartă cu partenerul.


In articol:

În cadrul oricărei relații există atât momente frumoase de fericire, cât și momente tensionate.

Fie că vorbim despre o ceartă aprinsă cauzată de o greșeală pe care a comis-o unul dintre parteneri sau pur și simplu o ceartă că cineva a uitat să ducă gunoiul sau nu a spălat vasele, acestea sunt inevitabile și complet normale în cadrul unei relații.

Cel mai important, însă, este cum gestionăm noi acele situații tensionate și ce trebuie sau nu trebuie să spunem în acele momente astfel încât relația noastră să nu devină una toxică. Scopul fiecărei dispute în cadrul unei relații ar trebui să fie consolidarea relației și să ne ajute să comunicăm mai

bine cu partenerul de viață. De multe ori, comunicarea ineficientă poate transforma o mică ceartă într-un adevărat război. Din fericire, aceste lucruri pot fi evitate, dacă iei în considerare anumite lucruri pe care nu trebuie să le spui în cadrul unei dispute cu partenerul de viață.

5 lucruri pe care trebuie să le eviți în cadrul unei dispute cu partenerul

Citește și: Cum ne influențează stilurile de atașament relația de cuplu

5 lucruri pe care trebuie să le eviți în cadrul unei dispute cu partenerul

Află din rândurile următoare care sunt lucrurile pe care trebuie să eviți să le spui în cadrul unei dispute cu partenerul, pentru a nu-ți transforma relația într-una toxică.

1. Nu-ți jigni partenerul

De multe ori, cuprinși de mânie și de adrenalină, spunem lucruri pe care după le regretăm. Încearcă să-ți controlezi sentimentele chiar și atunci când ești cuprinsă de mânie și sub nicio formă nu-ți jigni partenerul, indiferent de greșeala pe care a comis-o.

În primul rând, nu este politicos deloc să jignești persoanele din jurul tău, indiferent de cât de mult ți-ar fi greșit, iar această regulă este cu atât mai amplificată de faptul că între voi doi există o relație de iubire, care ar trebui ferită de cuvinte jignitoare.

2. Nu-ți eticheta partenerul pe baza unui comportament

Citește și: Cum să-ți revitalizezi relația în 2023. 5 lucruri pe care trebuie să le faceți amândoi

Ce trebuie să eviți să spui într-o ceartă cu partenerul

De multe ori, un comportament sau o simplă acțiune pe care o face o persoană nu o definește cu adevărat. Așadar, dacă partenerul tău a uitat să cumpere de la magazin un lucru pe care i l-ai spus, nu trebuie să îi spui că nu îl interesează de ce spui tu și că niciodată nu te ascultă.

Fiecăruia dintre noi ni se întâmplă să mai uităm lucruri sau să greșim, dar asta nu înseamnă că aceste comportamente ne caracterizează. Încearcă să te axezi pe soluția problemei, nu pe problemă în sine și astfel îți va fi mult mai ușor să treci peste micile probleme apărute în relație.

3. Nu aduce în discuție trecutul

În cadrul unei dispute avem tendința de a aduce în discuție toate evenimentele trecute care au dus la cearta respectivă pentru a ne valida cu adevărat sentimentele și a consolida poziția noastră. Acest comportament este total greșit pentru că poate să deschidă răni care au fost uitate și să transforme o ceartă într-un adevărat război. Într-o relație sănătoasă, trebuie să rămâi concentrat pe lucrul despre care vorbești în prezent, nu să deviezi la alte acțiuni asemănătoare din trecut.

4. Evită cuvintele cu formă negativă

Mai mult ca sigur fiecăreia dintre noi i s-a întâmplat să-i spună partenerului în cadrul unei dispute lucruri precum „nu mă înțelegi” sau „niciodată nu asculți ce-ți spun”. Ei bine, aceste cuvinte sunt foarte ușor de spus, dar au o încărcătură emoțională puternică. Trebuie să încercați să le evitați în cadrul unei dispute deoarece nu creează o comunicare bună și pun oamenii în defensivă.

5. Nu loviți sub centură

Citește și: Cum depășești mai repede o ceartă în cuplu

5 lucruri pe care trebuie să le eviți în cadrul unei dispute cu partenerul

În cadrul unei relații amoroase între doi parteneri se creează o relație de încredere. De aceea, partenerul vă dezvăluie sentimentele lui, trăirile, temerile și ajungeți să-l cunoașteți mai bine ca oricine altcineva. Sub nicio formă nu trebuie să folosiți lucrurile pe care le știți despre el în cadrul unei dispute. Nu-i accentuați temerile, oferiți-i încredere și susținere pentru că dacă în loc de înțelegere el are parte de atacuri directe acolo unde îl doare cel mai tare, atunci relația cu siguranță că începe să se degradeze.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum îți dai seama că ai o relație toxică. Care sunt cele 3 semne care îți indică acest lucru

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Stăm de dragul copiilor într-o relație care nu mai merge?

Cum facem ca dragostea sa dureze? Cele mai bune sfaturi


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Am făcut tot ce a ținut de mine ca să fim bine.” Ce s-a întâmplat în familia Simonei Gherghe
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri