Tot ce trebuie sa stii despre dalii, simbolul recunostintei!


Pentru ce care nu știau, dalia, sau sub denumirea sa populară, gherghina, își are originile în Mexic și este o floare deosebit de frumoasă. Aceasta poate fi întâlnită foarte des în grădinile caselor de la țară, dar și în parcurile minunate ale Bucurestiului.


In articol:

Pentru ce care nu știau, „Dalia”, sau sub denumirea sa populară, „Gherghina”, își are originile în Mexic și este o floare deosebit de frumoasă. Aceasta poate fi întâlnită foarte des în grădinile caselor de la țară, dar și în parcurile minunate ale Bucurestiului.  

Daliile pot fi de mărimi variate, respectiv acestea pot fi pitice, cu o tulpină doar de câțiva centimetri, dar pot atinge și înălțimi de până la 1,5 – 2 metri. Florile sale sunt foarte variate atât în formă cât și în colorit, ele putând fi simple sau bătute, rotunde de formă sau chiar cu petale ascuțite și colorate intens în nuanțe de alb, galben, roșu sau mov. Daliile sunt iubite de romani și pentru faptul că înfloresc din luna iunie până în luna octombrie, sau chiar mai târziu de atât, până la primul îngheț, înfrumusețând grădinile cu bogăția de culori și forme a florilor.

Citeste si: Cum înmulţeşti Fuchsia prin butaşi? Totul despre Cerceluş!

Tot ce trebuie sa stii despre dalii, simbolul recunostintei!
Tot ce trebuie sa stii despre dalii, simbolul recunostintei!

Semnifica ț ia daliilor

Ca semnificație, dalia albă înseamnă înainte de toate recunoștință și respect, motiv pentru care aceasta poate fi dăruită cu sucees părinților, profesorilor sau persoanelor fată de care simțim o datorie sufleteasca. Dalia galbenă poate fi dăruită în semn de iubire, în timp ce dalia roșie exprimă dorul arzător față de persoana iubită.

Formele florilor de dalie pot fi extrem de variate. Se consideră despre dalii că sunt una din plantele cu flori care au cea mai mare varietate de forme și culori, desi fac parte toate din aceeași familie de plante. Formele sale pot fi de margaretă simplă, anemonă, gulerată, cactus, pompon, decorativă și chiar globuloasă. Culorile variază pe o paletă foarte largă, doar nuanțele de albastru și negru lipsesc din coloristica acestora.

Citeste si: Azalea – cum întreții o floare pretențioasă? Îţi dezvăluim toate secretele!

Inmul ț irea daliilor

Când vine vorba de factorii ecologici, dalia este considerată ca fiind o specie deosebit de pretențioasă. Are nevoie de foarte multă lumină și apă, cât și de un sol fertil, bogat în humus și bine drenat, cu pH neutru.

Daliile se înmulțesc cel mai ușor prin butași, plantarea acestora fiind realizată spre sfârșitul lunii mai, după trecerea pericolului de îngheț tărziu.

Dalia este o plantă sensibilă la atacul bolilor și dănuătorilor, aceasta putând fi afectată de o gamă foarte largă de dăunători.

Citeste si: De ce are nevoie Gardenia ca să prospere?


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să îngrijești un perete vertical din ferigi și mușchi? Cele mai bune sfaturi!

ȘOC! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

Știai că garoafa poate fi folosită și in bucătărie? E și dulce și picantă!

Știai că palmierul face cocos sau curmale? Iată unde îl găsești, în România.

Proprietățile miraculoase ale afinelor! Ştiai că reduc grăsimea abdominală?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

SOMITATE: Cine a fost Maria Tănase. Data nașterii, căsătorie, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri