Știai că garoafa poate fi folosită și in bucătărie? E și dulce și picantă!


Garoafele sunt cu siguranță printre cele mai cunoscute și apreciate flori de către români. Acestea sunt crescute fie în grădini, pentru decorul lor minunat, fie sunt folosite în buchete de flori și aranjamente florale. Sunt deosebit de apreciate pentru aspectul lor dantelat, cât și pentru parfumul lor discret. Odată tăiate, acestea își mențin prospețimea foarte mult timp.


In articol:

Garoafele sunt cu siguranță printre cele mai cunoscute și apreciate flori de către români. Acestea sunt crescute fie în grădini, pentru decorul lor minunat, fie sunt folosite în buchete de flori și aranjamente florale.

Sunt deosebit de apreciate pentru aspectul lor dantelat, cât și pentru parfumul lor discret. Odată tăiate, acestea își mențin prospețimea foarte mult timp.

Citeste si: Begonia –cele mai bune sfaturi pentru o creștere armonioasă! E o floare absolut superbă!

Putini cunosc istoria acestei flori și au impresia greșită că garoafa este o floare mortuară. În realitate, simbolistica sa este foarte variată în lume și cu ajutorul unui buchet de flori realizat din garoafe poți transmite un mesaj frumos în diverse ceremonii.

Știai că garoafa poate fi folosită și in bucătărie? E și dulce și picantă!
Știai că garoafa poate fi folosită și in bucătărie? E și dulce și picantă!

Semnificația garoafei este una pozitivă

Denumirea științifică a garoafei este Dianthus, denumire ce provine de la cuvintele greceşti „Dios” şi „anthos”, care se traduc prin „floarea zeilor” sau „floarea divină”. Tocmai de aceea, în unele culturi garoafa era considerată sacră.

Astfel, putem observa că semnificația garoafei este una pozitivă și nu negativă. Este într-adevăr floarea aducerii aminte a celor dragi, dar semnificația acesteia nu se limitează doar la atât. Multe grădini sunt decorate cu aceste flori minunate, fiind o floare încărcată de simboluri.

Garoafa poate fi folosită și în bucătărie

Un alt aspect surprinzător este faptul că petelele garoafelor pot fi folosite inclusiv în bucătărie. În funcție de specie, gustul petalelor de garoafe variază de la dulce la ușor picant. Ele pot fi folosite cu precădere în decorarea dulciurilor și a torturilor. Mai pot fi folosite inclusiv în combinație cu brânzeturi fine.

Până și înghețata poate fi aromatizată cu petale de garoafe.

Citeste si: Azalea – cum întreții o floare pretențioasă? Îţi dezvăluim toate secretele!

Garoafa se înmulțește prin butași

Din punct de vedere botanic, sunt cunoscute 4 tipuri de de garoafe care sunt cultivate în sere. Acestea sunt:

- Garoafele de Nisa

- Garoafele americane

- Garoafele miniatur

- Garoafele mediteraneene

Din punct de vedere comercial se întâlnesc însă doar 2 tipuri, respectiv garoafa standard care este unifloră și garoafa miniatur care are aspect de crenguță.

Știai că garoafa poate fi folosită și in bucătărie?
Știai că garoafa poate fi folosită și in bucătărie?

Garoafa are pretenții moderate când vine vorba de temperatură și necesită intensitate luminoasă ridicată și spații bine aerisite, reacționând bine la fertilizările cu dioxid de carbon, ceea ce o face o plantă bună de oraș. Are nevoie de pământ fertil, menținut permanent umed.

Garoafa se înmulțește prin butași înrădăcinați, obținuți din plantații speciale. Momentul optim pentru înființarea unei culturi de garoafe este primăvara, din martie până în mai.

Citeste si: Ambrozia, planta care îți poate goli buzunarele. Anunțul autorităților


Abonează-te pe

Citește și:

Cum înmulţeşti Fuchsia prin butaşi? Totul despre Cerceluş!

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Rețeta naturală de cătină cu miere. Cum se prepară și unde se ține

Știai că palmierul face cocos sau curmale? Iată unde îl găsești, în România.

Ardeiul iute are proprietăți extraordinare. Care sunt acestea?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce fel de ulei e-palosanto să folosim pentru relaxare și somn ?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri