Cum înmulţeşti Fuchsia prin butaşi? Totul despre Cerceluş!


Când ne gândim la Fuchsia, ne gândim în mod automat la bijuterii. Poreclită “Cerceluș”, Fuchsia este o plantă deosebită prin aspectul său multicolor, cât și prin multitudinea de flori care ne încântă în fiecare zi pe perioada sezonului cald. Florile sale sunt căzătoare, precum un cercel minunat din urechea gingașă a unei domnișoare și sunt prezente din primăvară până în toamnă, dacă planta este îngrijită în mod corespunzător.


In articol:

Când ne gândim la Fuchsia, ne gândim în mod automat la bijuterii. Poreclită “Cerceluș”, Fuchsia este o plantă deosebită prin aspectul său multicolor, cât și prin multitudinea de flori care ne încântă în fiecare zi pe perioada sezonului cald.

Florile sale sunt căzătoare, precum un cercel minunat din urechea gingașă a unei domnișoare și sunt prezente din primăvară până în toamnă, dacă planta este îngrijită în mod corespunzător.

Cercelușul este o floare delicată, care iubește lumina, dar care trebuie ferit de razele solare directe. Cel mai bine poate fi amplasat lângă o fereastră sau într-un balcon semi-umbrit, întrucât acesta nu suportă bine temperaturile care depășesc pragul de 25 de grade Celsius, înflorirea sa fiind compromisă în aceste condiții.

Citeste si: Azalea – cum întreții o floare pretențioasă? Îţi dezvăluim toate secretele!

Genul Fuchsia își are originile din America de Sud și Noua Zeelanda și cuprinde cu aproximație 95 de specii. Cea mai cultivată specie dintre acestea este specia horticola Fuchsia hybrid Hort.

Cum inmultesti Fuchsia prin butasi. Totul despre Cercelus!
Floare de Cercelus

Tăierile de formă transformă Fuchsia, sau Cercelus, în copăcel sau arbust

Planta are o tulpină semi-lemnoasă și poate fi crescută sub formă de copăcel, ce poate atinge o înălțime de până la 1 metru sau chiar mai mult, sau sub formă de arbust. Creșterea acesteia este determinată de tăierile de formă ale plantei, care pot varia, în funcție de rezultatul dorit, respectiv cel de copăcel ori de arbust. Frunzele sale sunt de dimensiune mică spre medie, oval alungite și au un colorit de diferite nuanțe, de la verde la violaceu.

Florile sale pot fi simple sau învolte și sunt pendente precum cerceii, de unde și porecla acestora. Florile au 4 sepale și petale și un colorit foarte puternic ce variază de la albastru la roz, mov, roșu sau alb.

Specialiștii menționează că plantele trebuie menținute iarna într-o perioadă de repaus, astfel încât în sezonul cald să ne bucurăm de flori din abundență. Astfel, iarna, plantele trebuie ținute în spații răcoroase, cu temperaturi de până la 10 grade Celsius.

Spațiile trebuie să fie bine luminate iar udările trebuie să fie făcute foarte rar, cu moderație, doar atât cât să nu se usuce de tot pământul. În perioada de înflorire, udarea trebuie făcută constant astfel încât pământul să fie menținut permanent umed. Fuchsia se plantează în soluri mijlocii, bine drenate și fertile.

Citeste si: Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Cum inmultesti Fuchsia prin butasi. Totul despre Cercelus!
Floare de Cercelus

Înmulțirea cercelușului se face prin butași

Înmulțirea cercelușului se realizează foarte ușor prin butași și fragmente de lăstari. Aceasta trebuie realizată primăvara sau la sfârșitul verii. Butașii se pun la înrădăcinat într-un substrat format preponderent din turbă amestecată cu nisip, sau în sticluțe cu apă. Temperatura optimă pentru înrădăcinare este de 20 de grade Celsius și se realizează cu aproximație la 3 săptămâni de la formarea butașilor. După plantare, pentru ramnificarea lăstarilor aceștia trebuie ciupiți de 1-2 ori. Dacă se dorește aspectul de copăcel, ciupirea se amână până când tulpina ajunge la înălțimea dorită.

Prețul pentru floarea cerceluș este foarte accesibil, acesta pornind de la 10 lei, iar înmulțirea lor extrem de ușoară iți poate transforma balconul într-o adevărată oază de bucurie.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa

ȘOC! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

Keed a fost la un pas de eliminarea de la Chefi la Cuţite. Ce beneficii au ingredientele alese în prima proba a concurenților, pentru organismul tău

SOMITATE: Cine a fost Maria Tănase. Data nașterii, căsătorie, moarte

SOMITATE: Cine a fost Lady Diana, Prințesă de Wales. Data nașterii, căsătorie, copii, divorț, moarte

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost nominalizat la Survivor România pe 19 iunie 2021. Alege Punta Cana - destinația de vacanță!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri