Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa


Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa? Există vreo proprietară de apartament care să nu viseze la o curte însorită ce abundă de culorile florilor înmiresmate? De la trandafirii fabuloși, la bulgării hortensiilor, la umbra unui stejar sub care te poți bucura la o masă de o răcoritoare pe timp de vară?


In articol:

Afla că te poți bucura de acest sentiment chiar la tine acasă, în propriul tău balcon. Iți trebuie doar un strop de imaginație în materie de amenajare a spațiului și florile potrivite mediului tău.

Să luăm drept exemplu un balcon semi-umbrit. Bulgării hortensiilor iubitoare de apă sunt perfecți pentru un asemenea ambient și iți vor aduce bucurie și liniște în fiecare seară după o zi obositoare de muncă.

Cum sa cresti hortensia Hortensia – iubitoarea de apă

Cum sa cresti hortensia
Cum sa cresti hortensia

Hortensiile sunt originare din China şi Japonia și includ circa 80 de specii de arbuști.

Dintre acestea, cea mai cultivată plantă de interior este specia Hydrangea hortensis Sim. Hortensia crește precum un arbușt și are aspectul de tufă, înălțimea sa variind intre 20 și 50 cm în ghivece. Frunzele hortensiilor sunt de forma ovală, de dimensiune mare, colorate verde intens și dispuse opus.

 

Citeste si: Duminica Floriilor. De ce e bine sa te speli pe cap cu apa sfintita de Florii

Citeste si: 5 activități pe care trebuie să le faci în Deltă

Citeste si: Cum poti integra bluzele cu imprimeu floral in tinute elegante?

 

Florile sunt grupate în inflorescențe mari și sunt de 2 tipuri, fertile și sterile. Florile sterile sunt reprezentate de petalele cu aspect decorativ, în timp ce florile fertile sunt neînsemnate decorativ.

Acestea variază în colorit în funcție de ph-ul pământului, de la nuanțe de alb, la roz, roșu, mov și albastru.

Culoarea hortensiei e data de aciditatea solului

Hortensia este o plantă care iubește solul cu pH acid, aciditatea acestuia determinând culoarea florilor. Astfel, pentru a te bucura de bulgări de culoare albastră, pH-ul substratului trebuie să fie intre 5,0 și 5,4, culoarea albă se obţine la un pH al substratului de 5,5–5,9, culoarea roz la un pH de 6 iar culoarea roşie la un pH de 6,1–6,2.

Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa
Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa

Înflorirea hortensiilor are loc în perioada martie – mai. Pentru a prospera, acestea au nevoie de locuri aerisite și semi-umbrite.

Temperatura optima pentru creșterea hortensiei, cât și înflorire, variază intre 15 și 17 grade Celsius. Pretențiile acesteia fata de apa sunt foarte ridicate, atât în privința umidității din pământ, cât și în privința umidității atmosferice. Pământul trebuie de asemenea să fie bine drenat și ușor.

Când florile se usucă, acestea trebuie tăiate, pentru revigorarea plantei. Menținerea lor nu va face altceva decât să consume energia. Ca să înflorească în sezon, este recomandat un îngrășământ specific acestora.

Cum sa cresti Hibiscus – iubitoarea de soare

Să vorbim totuși și despre un balcon însorit. Acesta poate fi decorat de minune cu un perete verde format din trandafiri chinezești, care pur și simplu iubesc soarele.

Când vorbim de trandafiri chinezești, ne gândim în mod automat la superba specie Hibiscus. Florile acesteia pot fi folosite inclusiv pentru pregătirea unui ceai delicios. Datorita proprietăților sale antiinflamatoare, ceaiul din flori de hibiscus este eficient celor care au probleme cardiovasculare.

Specia Hibiscus cuprinde cu aproximație 200 de specii care sunt originare din Japonia, India și China. Cea mai des cultivată ca plantă de interior este specia Hibiscus rosa-sinensis L. – trandafir chinezesc.

Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa
Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa

Specia Hibiscus creste sub forma de arbust, ce poate atinge o înălțime de până la 1,5-2 metri. Frunzele sale sunt colorate în verde intens, lucioase și de formă ovală. Florile sale se prezintă sub formă de pâlnie larg deschisă și sunt colorate în diferite nuanțe de roz, roșu, alb, galben, portocaliu sau violet, având staminele și pistilul mult ieșite în afara. Florile se deschid treptat, pe tot parcursul sezonului cald.

Floarea Hibiscus are nevoie de udare constată, cât și de multă lumină. Totuși, în zilele fierbinți de vară, floarea Hibiscus trebuie umbrită ușor. În sezonul rece, respectiv din noiembrie până în februarie, floarea Hibiscus intra într-o perioadă de repaus și trebuie ținută în încăperi ușor răcoroase, cu temperaturi de 12 până la 14 grade Celsius, încăperi bine luminate, în timp ce udarea trebuie făcută cu moderație.

Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa
Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa

Pământul selectat pentru a planta floarea Hibiscus trebuie să fie fertil, bine drenat, cu un pH ușor acid.

Prețurile acestora variază de la 30 de lei bucata până la 150 de lei, în funcție de dimensiunea și calitatea florii și pot fi cumpărate de la unități de tipul bricolaj sau florării.


Abonează-te pe

Citește și:

Serialul “Dragoste si secrete” cucereste Romania! Kanal D, lider de piata, in Prime Time, pe doua segmente de public

Theo Rose a dat cărțile pe față! Cu ce bărbat din showbiz s-ar mărita: ”Îl iubesc de mică”

Care este și cum se prepară cea mai populară prăjitură din Bulgaria

Horoscop zilnic marți, 13 aprilie 2021! Află ce zodie face reamenajări în casă!

Mellina a cedat psihic și a plâns în hohote! "Gata! Mellina afară!"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Maria și Andreea de la Puterea Dragostei s-au luat la bătaie! "Dai în mine, dar nu în familie!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri