Cum să îngrijești un perete vertical din ferigi și mușchi? Cele mai bune sfaturi!


Cu toții visam la faimoasele grădini verticale construite din ferigi și mușchi naturali, mulțumită decorului impresionant și impunător pe care acestea îl oferă.

Cum să îngrijești un perete vertical din ferigi și mușchi! Cu toții visam la faimoasele grădini verticale construite din ferigi și mușchi naturali, mulțumită decorului impresionant și impunător pe care acestea îl oferă. Din punct de vedere arhitectural și al designului de interior, reprezintă un trend în ziua de astăzi decorarea unui perete vertical cu plante vii, care purifică aerul.

Citeste si: Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

Cum sa ingrijesti un perete vertical din ferigi si muschi
Cum sa ingrijesti un perete vertical din ferigi si muschi

Cele mai potrivite plante pentru construcția unei grădini verticale de interior sunt ferigile și mușchii naturali, ce pot fi astfel plantate în saculeti de pământ suspendați de-a lungul unei structuri din lemn masiv. Poți să iți construiești propria ta gradină într-un spatiu închis și să te bucuri de relaxare în fiecare zi la tine acasă.

Feriga este o plantă care creşte spontan în pădure dar, dacă este îngrijită corespunzător, poate fi crescută cu ușurință într-o casă, într-un spatiu de interior, în special mulțumită umbrei și semi-umbrei pe care le regăsește în încăpere, la fel cum se regăsesc în

habitatul lor natural de pădure.

Conform specialistului Florin Toma, ferigile și mușchii sunt plante inferioare, apreciate pentru portul și frunzele acestora, variabile ca talie și model de dispunere. Majoritatea speciilor prezintă o tulpină subțire ce dă naștere la rădăcini, frunze și stoloni. Frunzele, penate (n.r. cu nervuri), au forme, mărimi și dispoziții diverse.

Ferigile își au originea, marea lor majoritate, în zone tropicale și subtropicale. Există însă și specii care se trag din zone temperate, acestea intrând în repaus în sezonul rece și pierzandu-și frunzele toamna și iarna.

Citeste si: Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Cum sa ingrijesti un perete vertical din ferigi si muschi
Cum sa ingrijesti un perete vertical din ferigi si muschi

Cum să îngrijești un perete vertical din ferigi și mușchi! Făcând referință la temperatură, ferigile pot fi de seră caldă sau de seră temperată, în timp ce mușchii sunt plante de seră rece.

Trebuie astfel aleasă cu grija combinația dintre tipologiile de plante, astfel încât acestea să poată coexista în același habitat.

Pentru speciile de seră caldă, temperatura iarna trebuie să fie de minim 15-16 grade, în timp ce pentru speciile de seră rece temperatura poate scădea până la un minim de 8-10 grade pentru ferigi și 5-7 grade pentru mușchi. Când vine vorba de lumină, speciile de ferigi și mușchi sunt plante de umbră și semi-umbră, adorând locațiile nordice sau nord-vestice și nord-estice.

Când vine vorba de umiditate, pământul trebuie menținut permanent umed în perioada de căldură, iar pulverivarea plantelor în mod repetat este importantă, pentru asigurarea unei umidități ridicate, de până la 85%. Iarna pământul trebuie lăsat să se usuce un pic între udări pentru speciile de seră rece și temperată, în timp ce pentru speciile de seră caldă pământul trebuie udat periodic, pulverizarea plantelor trebuind să se efectueze în continuare dar mai rar decât vara, astfel încât umiditatea atmosferică să fie în jur de 65-70%. Spațiul trebuie aerisit des pentru sănătatea plantelor.

Gradina verticala ferigi si muschi
Gradina verticala ferigi si muschi

Pământul în care ferigile și mușchii se plantează trebuie să fie ușor, drenat bine, cu fertilitate moderată și un pH acid. Ferigile și mușchii sunt plante sensibile la aerul poluat, astfel încât un spatiu în care acestea cresc și se dezvoltă este un spatiu sănătos pentru om, ele având capacitatea de purificare a aerului.

Cum să îngrijești un perete vertical din ferigi și mușchi! Prețul pentru un mp de gradină verticală pornește de la 500 de lei.


Abonează-te pe

Citește și:

Beneficiile incredibile ale plantei Aloe Vera

DENUNȚ exploziv! Cine i-ar fi vândut droguri lui Fulgy

DESCOPERĂ: cine a fost Violeta Andrei | Actrița care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu

Pepe regretă divorțul de Raluca Pastramă? „Ea a pus punct!”

Machiată, aranjată şi cu zâmbetul pe buze, Raluca Dumitru a făcut declaraţii neaşteptate despre foştii ei colegi! Cum arată vedeta acum

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

DESCOPERĂ: Totul despre cine a fost Regina Maria a României. Naștere, nume real, căsătorii, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri